Ο Πουτζδεμόν είναι έτοιμος να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές του Δεκεμβρίου

O καθαιρεθείς τοπικός πρωθυπουργός της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, που έφυγε από την Ισπανία για το Βέλγιο μετά την αποπομπή της περιφερειακής κυβέρνησης στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της Ισπανίας, δήλωσε «έτοιμος» να συμμετάσχει στις πρόωρες περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.

«Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα. Μπορώ να κάνω εκστρατεία από οπουδήποτε», σημείωσε σε δηλώσεις του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

«Θεωρούμε ότι είμαστε μια νόμιμη κυβέρνηση. Πρέπει

να υπάρξει συνέχεια προκειμένου να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει στην Ισπανία. Οι εκλογές δεν θα είναι ουδέτερες, ανεξάρτητες και ομαλές αν η κυβέρνηση βρίσκεται στη φυλακή», σημείωσε επίσης.

Στο μεταξύ, τη στήριξή τους στη Μαδρίτη για τους χειρισμούς της στην κρίση στην Καταλονία εξέφρασαν η ΕΕ και η γερμανική κυβέρνηση, μια μέρα μετά τη φυλάκιση των οκτώ καθαιρεθέντων υπουργών της αυτονομιστικής κυβέρνησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε, από την πλευρά της, να επέμβει στο ζήτημα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον Κάρλες Πουτζδεμόν. «Το ζήτημα αφορά εξ ολοκλήρου τις δικαστικές αρχές, την ανεξαρτησία των οποίων σεβόμαστε πλήρως», είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

The post Ο Πουτζδεμόν είναι έτοιμος να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές του Δεκεμβρίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα