Ο ΟΗΕ καταγγέλλει θηριωδίες στο Χαλέπι – οι δυνάμεις του Ασαντ εκτέλεσαν 82 άμαχους

Ογδόντα δύο άνθρωποι. Νεκροί. Με μια σφαίρα στο στήθος ή στο κεφάλι. Μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Η καταγγελία του ΟΗΕ είναι τόσο σοκαριστική. Οι εκτελεστές ανήκαν στις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, τα θύματα ζούσαν στο ανατολικό Χαλέπι.

Ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ που ενημέρωσε για τη φρικτή αυτή εξέλιξη στο Χαλέπι είπε ότι διαθέτει στοιχεία για το έγκλημα, ενώ πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχει πλήρης καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Γαλλία ζήτησε ήδη την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με ζήτημα αυτές τις «θηριωδίες» όπως τις χαρακτήρισε.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τις θηριωδίες ενάντια ενός μεγάλου αριθμού αμάχων που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι στη μαρτυρική αυτή πόλη, που επί χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σφοδρής εμφύλιας διαμάχης.

O επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, Γιαν Εγκελαντ, είχε προειδοποιήσει πριν από τον Μπαν Κι-μουν τις κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις θηριωδίες παραστρατιωτικών ομάδων στο Χαλέπι.

Με ανάρτησή του στο twitter σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι».

Οι προειδοποιήσεις του ΟΗΕ γίνονται την ώρα που η συριακή κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του Χαλεπίου καθώς έχει καταφέρει να εκτοπίσει από το ανατολικό κομμάτι του Χαλεπίου τους αντάρτες.

O OHE αλλά και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχουν απευθύνει πολλές φορές έκκληση προς τη συριακή και τη ρωσική πλευρά να διακόψουν τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς που διεξάγουν στο Χαλέπι ώστε να επιτρέψουν στους αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή να φύγουν με ασφάλεια.

The post Ο ΟΗΕ καταγγέλλει θηριωδίες στο Χαλέπι – οι δυνάμεις του Ασαντ εκτέλεσαν 82 άμαχους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα