Ο Ομπάμα κάνει διακοπές προτού «χτυπήσει» τον Τραμπ

13:02 1/2/2017 - Πηγή: Protagon

Ο κόσμος καίγεται και ο Ομπάμα κάνει διακοπές. Ή ο κόσμος καίγεται αλλά ο Ομπάμα κάνει τις διακοπές που του αξίζουν. Με αυτές τις ερμηνείες μεταδίδεται στα μέσα ενημέρωσης και στο Twitter η είδηση ότι εντοπίστηκε ο πρώην, πλέον, πρόεδρος των ΗΠΑ να κάνει διακοπές στις βρετανικές Παρθένες Νήσους στην Καραϊβική μαζί τον βρετανό μεγιστάνα, ιδρυτή του ομίλου Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Στιγμές
χαλάρωσης. Από δεξιά: Ο Μπαράκ Ομπάμα με κασκέτο, ο σερ Ρίτσαρντκ Μπράνσον, η Μισέλ Ομπάμα με λευκό καπέλο

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προετοιμάσει τους οπαδούς του στις ΗΠΑ ότι μετά την παράδοση του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ θα έκανε ένα διάλειμμα, όπως είχε υποσχεθεί στη 53χρονη σύζυγό του, Μισέλ. Δεσμεύτηκε ότι μετά το σύντομο διάλειμμα θα επιστρέψει στη δουλειά.

Hi everybody! Back to the original handle. Is this thing still on? Michelle and I are off on a quick vacation, then we’ll get back to work.

— Barack Obama (@BarackObama) January 20, 2017

Και τώρα που οι ΗΠΑ βιώνουν τι εστί κυβέρνηση Τραμπ, με τη σειρά διαταγμάτων που επηρεάζουν κυρίως τη ζωή γυναικών και μεταναστών αλλά και τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με άλλες χώρες, οι φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον 55χρονο Ομπάμα στις διακοπές του δείχνουν έναν -προκλητικά- εντελώς διαφορετικό κόσμο. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με χαλαρό ντύσιμο, κασκέτο, σαγιονάρα και μπλουζάκι Nike και η πρώην Πρώτη Κυρία με πλεξούδες και σορτσάκι, γευματίζουν με την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Μπράνσον κάτω από τον δυνατό ήλιο της Καραϊβικής, στο νησί Ανεγκάντα.

Φωτογραφία που απεικονίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε διακοπές στο νησί Ανεγκάντα, στις Παρθένες Νήσους

Οι Ομπάμα έφτασαν με το ιδιωτικό τζετ του βρετανού επιχειρηματία στις Παρθένες Νήσους τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, μετά τις διακοπές τους στο Παλμ Σπρινγκς, της Καλιφόρνια, όπου φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του Τζέιμς Κόστος, πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ισπανία. Φτάνοντας στην Καραϊβική, άρχισαν από το μικρό νησί Νέκερ που αγόρασε με μόλις 180.000 δολάρια ο 28χρονος (!) τότε Μπράνσον το 1978. Και απ’ ότι φαίνεται κάνουν το τουρ σε διάφορα νησάκια της Καραϊβικής.

Με άλλα λόγια ο Ομπάμα βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε ένα νησάκι 300 στρεμμάτων και μόλις 200.000 κατοίκων δίπλα αλλά και εντελώς έξω από την αμερικανική επικαιρότητα. Κι όμως από το νησί αυτό, ο ίδιος έκανε την πρώτη του παρέμβαση κατά του Ντόναλντ Τραμπ. «Οι αμερικανικές αξίες διακυβεύονται», ανέφερε η ανακοίνωσή του όπως τη μετέφερε ο εκπρόσωπός του, Κέβιν Λιούις. Μάλιστα δήλωσε «ενθαρρυμένος από το επίπεδο αντίδρασης σε όλη τη χώρα», αναφερόμενος στο κύμα διαμαρτυριών.

Barack & Michelle Obama are having fun apparently with Richard Branson on their well deserved break.#comeback #forever44 pic.twitter.com/oGL2FSNiDN

— blackpridebrownlove (@KaylinWinters2) February 1, 2017

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, ο Ομπάμα και οι συνεργάτες του περιμένουν για την κατάλληλη χρονική συγκυρία (το σωστό timing), για μία ευθεία αντιπαράθεση που θα έχει το μέγιστο και βέλτιστο αντίκτυπο. Ο Ομπάμα γνωρίζει ότι θα έχει μόνο μία καλή ευκαιρία για την πρώτη φορά που θα εναντιωθεί κατά του Τραμπ. Επιπλέον το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει βρει ακόμα ηγέτη μακράς πνοής, ο οποίος ή η οποία θα μπορέσει να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση κατά των Ρεπουμπλικανών.

Προς το παρόν λοιπόν οι αντιδράσεις του Ομπάμα περιορίζονται στην ανακοίνωσή του. Τα υπόλοιπα τα συζητά με τον βρετανό επιχειρηματία ο οποίος, ούτως ή άλλως, έχει εκφράσει τη δυσφορία του για τον Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο ως πρόεδρο αλλά και ως επιχειρηματία.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο σερ Ρίτσαρντ είχε περιγράψει την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ πριν από χρόνια: «Πριν φτάσουν τα ορεκτικά, άρχισε να μου αφηγείται πώς σχεδιάζει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του καταστρέφοντας πέντε ανθρώπους που αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν όταν χρεοκόπησε. Δεν μίλησε για τίποτα άλλο και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Του είπα ότι αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις τη ζωή σου και ότι τελικά θα κατέστρεφε τον ίδιο του τον εαυτό. “Πρέπει να υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου”, του είπα. Ελπίζω η συμβουλή μου να μην τον οδήγησε στην εκστρατεία του για την προεδρία!».

The post Ο Ομπάμα κάνει διακοπές προτού «χτυπήσει» τον Τραμπ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα