Ο Καμμένος επιμένει: Για αλλαγή θέσης στο Σκοπιανό απαιτείται Συμβούλιο Αρχηγών

Σταθερός στην εκπεφρασμένη θέση του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί όνομα για την ΠΓΔΜ το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», παραμένει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το όνομα «Vardaska» θα μπορούσε να γινει

αποδεκτό στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, αλλά όχι το «Macedonia», εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος όπως είπε, είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που πέρασε από την χώρα!

Υπενθύμισε παράλληλα πως για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της Αθήνας έναντι του ζητήματος, θα πρέπει να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αναθεωρηθεί η απόφασή του που βρίσκεται -όπως σημείωσε- ακόμα σε ισχύ.

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση (και προς Μαξίμου μεριά), χωρίς να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον.

Όπως υπογράμμισε, πρώτο δεδομένο είναι να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο είναι το βέτο Καραμανλή το 2008. Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη καταλογίζοντάς της μία ανεξήγητη εμμονή στο να επαναλαμβάνει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση, σχολίασε ο υπουργός στην κριτική του για την κυρία Μπακογιάννη.

Πρώτα από όλα, η κυρία Μπακογιάννη «θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμαρά που ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της», παρατήρησε με νόημα ο κ. Καμμένος, και αναρωτήθηκε ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ.

«Εγώ, πάντως, δεν ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αμυνας επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του και του κόμματός του.

The post Ο Καμμένος επιμένει: Για αλλαγή θέσης στο Σκοπιανό απαιτείται Συμβούλιο Αρχηγών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα