Ο Γιώργος Καμίνης για Ελληνικό, επενδύσεις και για ένα… αρχαίο αμπέλι

«Απαιτείται η κυβέρνηση να δείξει πολιτική βούληση για να προχωρήσει επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό. Οπως δείξαμε εμείς όταν αντιμετωπίσαμε αντίστοιχα προβλήματα με το Σεράφειο, που φιλοξενεί χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και καινοτομίας».

Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90.1 FM.

«Το Σεράφειο, ένα τεράστιο έργο 18 εκατ. € παραλίγο να βρεθεί εκτός ΕΣΠΑ, εξαιτίας ενός αρχαίου αμπελιού που χρειάστηκε ένα χρόνο για εκσκαφή με πρόσθετο κόστος για τον δήμο Αθηναίων, 1,7 εκατ. €. Αυτό

κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, ήταν οι αρχαιολόγοι με το κουταλάκι και έσκαβαν και περίμενε η μπουλντόζα. Το Σεράφειο όμως, μετά από πίεση και συντονισμένες προσπάθειες του δήμου, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους πολίτες. Χρειάζεται λοιπόν και στο θέμα του Ελληνικού, πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει αυτή η επένδυση, με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά»,υπογράμμισε ο Γιώργος Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «είναι σημαντικό για όλη την περιοχή της Αθήνας να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Το Ελληνικό θα δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως στο κράτος».

«Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις απ’ ό,τι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Ας κοιτάξουν να προχωρήσουν αυτήν την επένδυση και βλέπουμε για τις υπόλοιπες», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

The post Ο Γιώργος Καμίνης για Ελληνικό, επενδύσεις και για ένα… αρχαίο αμπέλι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα