Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε το όπλο του

10:43 4/7/2016 - Πηγή: Protagon

Πώς ξεμπερδεύει κανείς από τον Μπόρις Τζόνσον; Πολύ απλά, δεν ξεμπερδεύει. Μπορεί ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου να αποχώρησε από την κούρσα των διεκδικητών του… θρόνου του Συντηρητικού Κόμματος, ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να μην περιέλθει σε κατάσταση πλήρους σιωπής.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Τζόνσον καταδικάζει τώρα την κυβέρνηση για αποτυχία να αναδείξει τα θετικά του Brexit. Αντ’ αυτού, έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί «υστερία» αμέσως μετά το πέρας του δημοψηφίσματος.

Στην

πρώτη παρέμβασή του από τη στιγμή που είπε «φεύγω», με άρθρο του στην εφημερίδα, επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν πρόσφερε μια εναλλακτική στους πολίτες, ούτε και ένα συγκεκριμένο πλάνο σε περίπτωση που νικούσε το Brexit, όπως και έγινε. Επίσης, σημειώνει, η αποτυχία της κυβέρνησης είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πείσει τους νέους ανθρώπους ότι υπάρχει «λαμπρό μέλλον» εκτός της ΕΕ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διαδηλώσεις υπό τον παράλογο, πλέον, φόβο της ζωής εκτός της Ενωσης.

Ο Τζόνσον δεν φείδεται χαρακτηρισμών στο άρθρο του και αναφέρει ότι η αδράνεια της κυβέρνησης προκάλεσε ένα «μεταδοτικό πένθος», παρόμοια με εκείνο που ακολούθησε μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Το άρθρο του Τζόνσον έρχεται λίγες ώρες έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται έντονα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Καταγγέλλει ότι «οι νέοι βιώνουν τις τελευταίες ημέρες έναν ψυχολογικό τρόμο στο σχέδιο που λέγεται “Φόβος”. Ισως είναι η ριζική προσπάθεια κυβερνητικής προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ».

«Να μην περιμένουμε ως τον Σεπτέμβριο»

Αυτό που ζητάει με επίταση ο Τζόνσον είναι να μην καθυστερήσει η απεξάρτηση της Βρετανίας από την ΕΕ. «Είναι καιρός αυτές οι ανοησίες να τελειώσουν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Χρειαζόμαστε μια σαφή δήλωση και ορισμένες βασικές αλήθειες», γράφει χαρακτηριστικά.

Οι βασικές αλήθειες, κατά Τζόνσον, είναι πέντε σημεία τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει. Θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους υπηκόους της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία.

Οι εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες πρέπει να ενδυναμωθούν, καθώς τώρα η Βρετανία θα είναι ελεύθερη να κάνει συμφωνία για χώρες που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να έχει.

Επιπλέον, η Βρετανία θα συνεχίσει να αποδέχεται την ηγεσία της Ευρώπης σε θέματα όπως είναι η ασφάλεια και η λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Για να καταλήξει «το μέλλον είναι, πράγματι, πολύ φωτεινό».

Αυτές οι προωθητικές προτάσεις του Τζόνσον έρχονται αμέσως μετά τα πέντε σημεία του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν για την επανεκκίνηση της οικονομίας αμέσως μετά το Brexit. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει επιθετικές περικοπές στον εταιρικό φόρο, υποστήριξη για τραπεζικό δανεισμό και μια νέα ώθηση για επενδύσεις στην Κίνα.

Επίθεση σε Γκόουβ

Πάντως, επίθεση δεν εξαπολύει μόνο ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του, Μπεν Γουάλας. Τα βέλη, σε αυτή την περίπτωση, συγκεντρώνει ο Μάικλ Γκόουβ. Με άρθρο του στην Telegraph, ο Γουάλας επισημαίνει ότι ο Γκόουβ δεν διαθέτει εκείνες τις ικανότητες που χρειάζονται για να γίνει πρωθυπουργός.

«Από τη στιγμή που μπήκε στην εκστρατεία όλα πήγαν στραβά», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τον κατηγόρησε ευθέως ότι όπου έχει εργαστεί πάντα εμφανίζονται φαινόμενα διαρροών προς τον Τύπο. Κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Μπόρις Τζόνσον.

«Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αξίζει να γνωρίζουν πως όταν θα πάνε για ύπνο το βράδυ, τα μυστικά του έθνους τους δεν θα μοιραστούν στις στήλες της εφημερίδας που δουλεύει ο πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα. Ούτε θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας πίνοντας ένα καλό κρασί».

The post Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε το όπλο του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα