Ο Αντόνιο Ταγιάνι αποκαλεί τους Σκοπιανούς «απογόνους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ανιστόρητος; Aγεωγράφητος; Ή απλά πολιτικάντης χαμηλού επιπέδου που λέει και καμιά ανοησία για να περάσει η ώρα και να χαϊδέψει τα αυτιά του ακροατηρίου του; Είναι όμως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι δηλώσεις του Αντόνιο Ταγιάνι, νέου προέδρου της Ευρωβουλής, ο οποίος εμφανίζεται να αποκαλεί τη FYROM «Μακεδονία» και να χαρακτηρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο και τον βασιλιά Φίλιππο προγόνους των Σκοπιανών, έχουν προκαλέσει σάλο.

Οι δηλώσεις αυτές του Ταγιάνι, έγιναν πριν από λίγους μήνες στα Σκόπια,

όπου εκεί είχε παραστεί ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

«Η “Μακεδονία” είναι μια όμορφη χώρα. Oλοι στην Ιταλία γνωρίζουν τη “Μακεδονία”. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», έλεγε ο Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η γνωστοποίηση των θέσεων του Αντόνιο Ταγιάνι, προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών. «Ο κ. Ταγιάνι αποδεικνύεται όχι μόνο ανιστόρητος, αλλά και επιπόλαιος», τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδεικνύεται ο πρόεδρος όχι μόνο ανιστόρητος αλλά και αγεωγράφητος, λυπάμαι», δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ωστόσο τον ψήφισε για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

«Φανταστείτε η μητέρα του κ. Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες, ελπίζω να τις ανασκευάσει».

Το γραφείο του νέου προέδρου, πάντως απέφυγε να σχολιάσει το σχετικό βίντεο.

The post Ο Αντόνιο Ταγιάνι αποκαλεί τους Σκοπιανούς «απογόνους» του Μεγάλου Αλεξάνδρου! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα