«Νοσταλγοί του Μουσολίνι» οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον μακελάρη του Βερολίνου

Η Γερμανία αποφάσισε να μην απονείμει διάκριση σε δύο ιταλούς αστυνομικούς που τραυμάτισαν τον Ανις Αμρι, τον δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί είναι νοσταλγοί του Μουσολίνι, γεγονός που ανέστειλε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μέρκελ να ευχαριστήσει δημοσίως με διάκριση τους αστυνομικούς.

Δύο υπουργοί

της κυβέρνησης φέρονται, συγκεκριμένα, να αντέδρασαν, διότι όπως διαπιστώθηκε από τις αναρτήσεις των δύο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, εικονίζονταν να κάνουν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

Ο Κρίστιαν Μόβιο και ο Λούκα Σκάτα

Ο Κρίστιαν Μόβιο, 29 ετών, και ο Λούκα Σκάτα, 36 ετών, εντόπισαν και σκότωσαν τον Αμρι, τον τυνήσιο τρομοκράτη που είχε προκαλέσει το μακελειό στο Βερολίνο, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση στο Βερολίνο.

Μετά το περιστατικό της εξουδετέρωσης του τρομοκράτη, οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία, η οποία παραμένει απόρρητη, για να προστατευτούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.

The post «Νοσταλγοί του Μουσολίνι» οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον μακελάρη του Βερολίνου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα