Νεκρός βρέθηκε κορυφαίος γάλλος σεφ

11:55 1/2/2016 - Πηγή: Protagon

Ο Μπενουά Βιολιέ που είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, με πολύ αξιόλογες βραβεύσεις στο ενεργητικό του, βρέθηκε την Κυριακή νεκρός στο σπίτι του στη Λωζάννη, όπου και εργαζόταν. Η αστυνομία μιλά για αυτοκτονία του 44χρονου Βιολιέ που αυτοπυροβολήθηκε. Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ στους γαστρολάγνους και βεβαίως στο χώρο των σεφ

υψηλών επιδόσεων.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι για τα αίτια που μπορεί να τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, ο Βιολιέ είχε πει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του ότι είχε χάσει τους δύο πατέρες του το 2015: τον βιολογικό του πατέρα και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά.

Μόλις τον Δεκέμβριο, το εστιατόριό του, το Restaurant de l’Hotel de Ville («Εστιατόριο του Δημαρχείου») στο Κρισιέ κοντά στη Λωζάννη, κρίθηκε το καλύτερο στον κόσμο έχοντας καταταγεί πρώτο στη La Liste, ένα γαλλικό κατάλογο με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια σε 48 χώρες. Το Restaurant de l’Hotel de Ville έχει ήδη τρία αστέρια Michelin, μία από τις κορυφαίες διακρίσεις του χώρου, η οποία δίνεται με αυστηρά κριτήρια.

Τη Δευτέρα ο Βιολιέ επρόκειτο να βρεθεί στο Παρίσι όπου θα παραβρισκόταν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου οδηγού Michelin. Ο σεφ, Γάλλος ο οποίος εργαζόταν χρόνια στην Ελβετία, έχοντας και ελβετική υπηκοότητα, γεννήθηκε στην Λα Ροσέλ από οικογένεια οινοποιών. Η καριέρα του είχε ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Ανέλαβε το εστιατόριο το 2012 μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ. Διαδέχτηκε σε αυτόν τον Φιλίπ Ροσά, αναφέρει το AFP, μια από τις μεγάλες μορφές της γαλλικής κουζίνας που πέθανε το 2015. Το 2013 ο Βιολιέ ονομάστηκε σεφ της χρονιάς από τον υψηλού κύρους οδηγό Gault & Millau.

Δεινός κυνηγός και ο ίδιος, γράφει η Le Monde, τα πιάτα του βασίζονταν συχνά σε κρέας από κυνήγι, όπως λαγούς, αφιερώνοντας χώρο στο μενού για πιάτα με υλικά εποχής, αλλά και πιάτα από βιολογικά είδη.

Μιλώντας το 2013 στο Paris Match, που τον είχε χαρακτηρίσει «μεγαλοφυΐα της γεύσης», είχε εξηγήσει τη φιλοσοφία του: «Δεν μου αρέσουν τα πολύ περίπλοκα πιάτα, ούτε τα πολύ καρυκευμένα, οι πολλές αντιθέσεις σκοτώνουν το βασικό συστατικό».

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου συγκλόνισε τους συναδέλφους του που τόνισαν ότι ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, που είχε να δώσει πολλά τα επόμενα χρόνια της ζωής του, αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Grand chef, grand homme, gigantesque talent. Toutes nos pensées vont vers la famille et les proches de Benoit Violier.

Paul Bocuse (@PaulBocuse) January 31, 2016

Χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε στο Twitter ο Πολ Μποκύζ, ένας από τους πιο διάσημους και βραβευμένους σεφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Βιολιέ «μεγάλο σεφ, μεγάλο άνθρωπο, γιγαντιαίο ταλέντο».

The post Νεκρός βρέθηκε κορυφαίος γάλλος σεφ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα