Νέα πρόταση: Στο 50% ο ανώτατος συντελεστής της φορολογικής κλίμακας

13:30 3/2/2016 - Πηγή: Protagon

Φορολογική κλίμακα, η οποία θα προβλέπει ανώτατο συντελεστή 50%, φέρεται να έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς. Σήμερα, ο ανώτατος συντελεστής είναι στο 42% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και στο 33% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.

Αυτή η πρόταση, προκειμένου να αναμορφωθεί η φορολογική κλίμακα, έχει ήδη παραδοθεί στα τεχνικά κλιμάκια του Κουαρτέτου προς αξιολόγηση, ενώ -σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή- στόχος είναι τα φορολογικά έσοδα να ενισχυθούν κατά τουλάχιστον 290 εκατ. ευρώ κατ’ έτος. Ποιος είναι ο στόχος της αναμόρφωσης του

Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος; Οχι μόνο να καλυφθούν τα κενά στον προϋπολογισμό του 2016, αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα του 2017 και του 2018 προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός δημοσιονομικός στόχος για πλεόνασμα 3,5% έως το τέλος του 2018. Να σημειωθεί ότι μόνο από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ο προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετα έσοδα 150 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο των κόκκινων δανείων πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλιστεί παράταση ενός μήνα για την προστασία από τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας. Ετσι, το αρχικό όριο της 15ης Φεβρουαρίου μετακινείται κατά έναν μήνα, στις 15 Μαρτίου, λόγω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά και στη φορολογία των αγροτών.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

The post Νέα πρόταση: Στο 50% ο ανώτατος συντελεστής της φορολογικής κλίμακας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα