Μητσοτάκης: Τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη

«Η χώρα για να βγει από την κρίση χρειάζεται νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, αποκατάσταση της ρευστότητας και μεταρρυθμίσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η οικονομική πολιτική που οδηγεί στην ανάπτυξη, διέρχεται από τρεις άξονες:

Πρώτη προϋπόθεση είναι ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή

μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών»
Δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»…
Τρίτη προϋπόθεση είναι ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να επενδύσουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας», ότι είναι αναγκαία «η απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης από τα δεσμά του κρατισμού» αλλά και ότι χρειάζεται να δοθεί άμεσα «έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία». Και επανέλαβε, όπως κάνει τελευταία, ότι οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, αλλά είναι η λύση του προβλήματος.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει βίαια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά. Η χώρα είναι έτοιμη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. Το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις των επίδοξων διαχειριστών της και αποκάλυψε την πολιτική τους γύμνια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ως χώρα μια νέα αρχή. Να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

The post Μητσοτάκης: Τρεις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα