Μητσοτάκης: Μείωση δημοσίων υπαλλήλων, δραστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

21:02 1/3/2017 - Πηγή: Protagon

Τα χαρτιά του άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης στον Ant1, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τοποθέτηση κυμάνθηκε μεταξύ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης και επισημάνσεων ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα ή αντίμετρα, ενώ υπήρξε εκτενής αναφορά και στα ζητήματα του Δημοσίου – προσλήψεις υπαλλήλων, απολύσεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Επαναλαμβάνοντας

το αίτημά του για τη διεξαγωγή εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα κατέβει μόνη της στις εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει δραστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια. «Δεν θα δείτε μία κυβέρνηση πρώην υπουργών, αλλά ο καθένας έχει τη διαδρομή του», είπε.

«Είμαι κατά της λογικής των αφορισμών. Πολλοί έσπευσαν να μας λοιδορήσουν για το Μητρώο Στελεχών, αλλά εμείς έχουμε 1.000 πρόσωπα που ήρθαν οικειοθελώς στο κόμμα και θέλουν να προσφέρουν. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά σήμερα δεν θα γεφυρώσουμε το χάσμα κομμάτων – κοινωνίας χωρίς τέτοιες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις προθέσεις του σχετικά με το Δημόσιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις. «Θα μειώσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, με έναν αυστηρό λόγο μια πρόσληψη προς πέντε απολύσεις», είπε. «Απολύσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν, με εξαίρεση τις περιπτώσεις των επιόρκων και όσων έχουν πλαστά πιστοποιητικά». Πρόσθεσε δε ότι «δεν θα δεχθούμε καμία παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων. Σήμερα δημιουργείται από την αρχή ένας νέος κομματικός στρατός. Σήμερα επίσης δεν υπάρχει επένδυση στην Ελλάδα λόγω της απουσίας ισορροπίας στον τομέα της Δικαιοσύνης».

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με το κυβερνών κόμμα τονίζοντας ότι «σήμερα το πεδίο για ειλικρινή συνεννόηση δεν υπάρχει στην οικονομία». Τόνισε ότι «στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν υπάρχει σημαντικό περιθώριο αποκλίσεων. Εμείς βάλαμε πλάτη και στην Ευρώπη για το Προσφυγικό. Όμως ο πρωθυπουργός επενδύει στον διχαστικό λόγο και τις προσωπικές επιθέσεις». Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει σε λύσεις συγκυβέρνησης ΝΔΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο ζητά επίμονα η Ενωση Κεντρώων.

Στην επίθεση που έκανε κατά της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο από το παράθυρο και ότι ο ίδιος «δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα Τσίπρα». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα, ενώ σημείωσε ότι ο «κόφτης» και το υπερταμείο αποτελούν αποτελέσματα αυτής της καθυστέρησης. «Ναι, υπάρχει ευθύνη στους δανειστές», αναγνώρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι πολλές φορές οι εκπρόσωποι των Θεσμών προσέρχονται με υπερβολικές απαιτήσεις. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν η Ελλάδα είναι αξιόπιστη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις απαιτήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι γενεσιουργός αιτία του προβλήματος αποτελούν οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Και διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίξουμε τις δεσμεύσεις της χώρας που θα αναληφθούν», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ειλικρινή διάλογο με τους πιστωτές μας και θα διεκδικήσουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα».

The post Μητσοτάκης: Μείωση δημοσίων υπαλλήλων, δραστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα