Μητσοτάκης: Καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας

Για να λάβει άδεια από τις φυλακές ένας κρατούμενος πρέπει να συντρέχουν όχι μόνο τυπικές, αλλά και ουσιαστικές προϋποθέσεις, και στην περίπτωση του Κουφοντίνα, του αμετανόητου εκτελεστή της 17Ν, αυτό δεν ισχύει, είπε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει θέση για το θέμα.

Η Νέα Δημοκρατία, είπε, είναι

υπέρ του θεσμού των αδειών, αρκεί όμως να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η ουσιαστική προϋπόθεση της μεταμέλειας απουσιάζει στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς παραμένει αμετανόητος για την τρομοκρατική του δράση, ιδεολογικός καθοδηγητής μίας νέας γενιάς τρομοκρατών.

«Μέσα από το δημόσιο λόγο του όλα αυτά τα χρόνια, ο Κουφοντίνας δηλώνει ότι παραμένει αμετανόητος, καλεί μέσω δημόσιων παρεμβάσεων νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο και λειτουργεί –ακόμα και μέσα από τη φυλακή– ως ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», υπογράμμισε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και μη μας πείτε ότι με άδεια βγήκε κατά το παρελθόν και ο Ξηρός», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας, γιατί «κακώς βγήκε» και μάλιστα «πρόλαβε να τελέσει και νέα αδικήματα».

Κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στη χρονική συγκυρία της εξόδου του Κουφοντίνα από τη φυλακή, κάνοντας εκτενή αναφορά σε πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και στη δράση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ο επικεφαλής του οποίου -όπως υπογράμμισε- αποκαλεί τον Κουφοντίνα ως «τον μεγαλύτερο έλληνα επαναστάτη».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η έξοδος Κουφοντίνα από τη φυλακή, έρχεται «την ώρα που η οργανωμένη βία και η ανομία βρίσκεται σε έξαρση. Την ώρα που στα Εξάρχεια ξεπετάγεται μια νέα γενιά τρομοκρατών, με διασυνδέσεις με το κοινό ποινικό έγκλημα. Την ώρα που ομάδες τραμπούκων απειλούν και κομπάζουν. Ξέρετε πώς χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα τον Κουφοντίνα; Ως τον μεγαλύτερο έλληνα επαναστάτη»!

«Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ως πότε θα συνεχίσετε να τους ανέχεστε, να τους χαϊδεύετε, να υποβαθμίζετε τη δράση τους αγνοώντας τους συμβολισμούς πίσω από κάθε πράξη ή λόγο;» ρώτησε τους κυβερνώντες ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε: «Κανένας δεν έπιασε κατευθείαν το πιστόλι. Πρώτα από το μυαλό και τα πρότυπα ξεκινάς, μετά πας στη μολότοφ και κάποιοι θα καταλήξουν και στα καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε τα πρώτα στάδια ακίνδυνα;»

«Tι σόι κανονική κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν τη δράση του Κουφοντίνα. Και την ίδια ώρα καταγγέλλει πρυτάνεις επειδή προσφεύγουν στην αστυνομία για να προστατευτούν από εγκληματίες και τραμπούκους! Έχετε χάσει κάθε μέτρο και λογική. Συνέλθετε!», είπε στον υπουργό ο αρχηγός της ΝΔ.

Aπάντηση Κοντονή και έντονη αντιπαράθεση με Ντόρα

«Στοιχείο του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων έναντι όλων. Αν ο νόμος είναι κακός, ακούμε απόψεις. Αλλά η τροποποίηση του 2009 ήταν δικιά σας, του κ. Δένδια. Αν δεν τον θέλατε, ας τον αλλάζατε», απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του. Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε και ανοχή για ο,τιδήποτε. Δεν πήρε η κυβέρνηση την απόφαση για την άδεια. Να ζητάτε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ένα όργανο που εσείς νομοθετήσατε, αυτό ξεπερνάει τα όρια», παρατήρησε ο υπουργός προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα… Κρύβεστε κ. Κοντονή αντί να αταδικάσετε απερίφραστα ένα δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους», είπε στον υπουργό η βουλευτής της ΝΔ.

«Δεν έχετε τα κότσια να καταδικάσετε πολιτικά αυτό που έγινε σήμερα. Στηλιτεύσατε όμως κ. Κοντονή την απόφαση της δικαιοσύνης για την Ηριάννα. Τι άλλαξε κ. Κοντονή και με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο ο ίδιος άνθρωπος, παίρνει τώρα άδεια απο τις φυλακές;», τον ρώτησε, για να της απαντήσει εκείνος:

«Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαράστατες σε τέτοιες καταστάσεις».

«Καταδικάσαμε πάντα αυτές τις ενέργειες και αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, λέτε ανακρίβειες και ψέματα στη Βουλή κυρία Μπακογιάννη και μάλιστα διανθίζετε το λόγο σας ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων των οποίων έχουμε πέσει θύματα. Όλα αυτά που είπατε σας τα επιστρέφουμε και είναι κρίμα για ένα τέτοιο ζήτημα εσείς να εκτρέπετε σε τέτοιους χαρακτηρισμούς», ανέφερε στην απάντησή του προς τη βουλευτή της ΝΔ ο υπουργός.

Στην τοποθέτησή του τέλος, ο κ. Κοντονής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ήταν επί συγκυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ που έλαβε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και την παραβίασε.

The post Μητσοτάκης: Καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα