Μητσοτάκης: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών»

Είναι απαραίτητη η ενότητα του λαού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριακός Μητσοτάκης από την Ορεστιάδα την οποία επισκέφτηκε με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Παράλληλα επισήμανε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την γρήγορη απελευθέρωση των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη.

Σε

δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου θεώρησα υποχρέωση μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των αξιωματικών μας που κρατούνται ακόμη σε τούρκικες φυλακές.

» Θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δυο αξιωματικοί μας το συντομότερο πίσω στην πατρίδα.

» Είμαι εδώ όμως για να τιμήσω και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδας, αυτούς που παρά τις αντιξοότητες κρατούν ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας και την κρατούν ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα», δήλωσε.

Για την εθνική εορτή επισήμανε ότι «σήμερα 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές του ελληνισμού, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως που μας βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας ως έθνος παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με τους γονείς του συλληφθέντα λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, αλλά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

The post Μητσοτάκης: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα