Μητσοτάκης και Λεβέντης σε συμφωνία και… ασυμφωνία για εκλογές

19:13 5/4/2017 - Πηγή: Protagon

«Συζητήσαμε με τον Βασίλη Λεβέντη για την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και την επιδεινούμενη αβεβαιότητα σε οικονομία και κοινωνία». Ηταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων –το τρίτο ραντεβού του προέδρου της ΝΔ με τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μια τέτοια άλλη διαπίστωση άλλωστε υπήρξε τόσο με τη Φώφη Γεννηματά στο τετ α τετ του κ. Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή όσο και με

τον Σταύρο Θεοδωράκη χθες, Τρίτη.

Σύμφωνα με τη γραμμή ενημέρωσης της Πειραιώς, η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε κυρίως στα «μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία» και συμφώνησαν στην ανάγκη υλοποίησης ενός «εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία». Μάλιστα, έγινε λόγος για μεταρρυθμίσεις που θα υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς και για ένα εθνικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει βαθιές τομές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Είναι περίπου η ίδια διατύπωση για όσα συζήτησαν και στα όσα συμφώνησαν την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Θεοδωράκη.

Ωστόσο, όπως και στο ραντεβού με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων δεν συμφώνησαν σε όλα. Ο κ. Λεβέντης επέμεινε στα περί δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αποκάλυψε και ο συνομιλητής του σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, εκτιμά πως ακόμα και αν η κυβέρνηση κλείσει την αξιολόγηση τώρα, δεν θα αντέξει περισσότερο από τα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018. «Είναι λίγα τα ψωμιά της» είπε ο κ. Λεβέντης ότι του είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι είναι «υπέρ της συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό κόμμα. Το αν θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει ο κ. Τσίπρας», είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι «δεν ζητά «υπουργεία ή ανταλλάγματα» αλλά θέτει «ως προϋπόθεση τα εννέα σημεία».

«Είναι τα ίδια που είχα θέσει και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνος δυστυχώς δεν τα δέχτηκε», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

The post Μητσοτάκης και Λεβέντης σε συμφωνία και… ασυμφωνία για εκλογές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα