Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου από τον Καμίνη για τις ζημιές στην Ερμού

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προτίθενται να καταθέσουν ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνος για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε 67 καταστήματα της Ερμού, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της συγκέντρωσης για την 27χρονης Ηριάννα Β.Λ, την περασμένη Δευτέρα.

«Οι επαγγελματίες είδαν την περιουσία τους να βρίσκεται στο έλεος ατόμων με βαριοπούλες που χτυπούσαν

με μανία τρομακτική, αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους», τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να προσπαθήσουν να πείσουν τους καταστηματάρχες να καταθέσουν μηνύσεις.

«Κατάλαβα όμως ότι οι καταστηματάρχες ατομικά δεν θέλουν γιατί φοβούνται αντίποινα. Ετσι αποφάσισα την Τρίτη να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε «να κάνει ο καθένας τη δουλειά του» όσον αφορά στην αστυνόμευση στη περιοχή.

«Δεν βρήκαμε τέσσερις-πέντε πεταμένες πέτρες. Αυτοί που έκαναν τους βανδαλισμούς είχαν άφθονο χρόνο να σπάσουν μία προς μία όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων. Αυτό είναι δραματικό. Στην αρχή απογοητεύεσαι, μετά όμως θυμώνεις», τόνισε ο κ. Καφούνος.

Διευκρίνισε ότι δεν κατηγορεί την Αστυνομία για ό, τι έγινε και για τη στάση που κράτησε. «Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Είναι όμως θέμα πολιτικής βούλησης να λυθούν τα προβλήματα», εξήγησε.

«Δεν θέλουμε ΜΑΤ ή ενστόλους σε όλη την Ερμού. Θέλουμε να υπάρχει μια διακριτική αστυνόμευση, ανθρώπους χωρίς στολές. Και όταν ξέρουμε ότι θα γίνει μια πορεία, οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα», ανέφερε. Οσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο κ. Καφούνος δήλωσε ότι ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει είναι η πολιτεία. «Πρέπει να υπογραφεί μια κοινή υπουργική απόφαση ανάμεσα σε τρία υπουργεία για να ενεργοποιηθεί το άρθρο ενός νόμου που είχε λειτουργήσει και το 2008», τόνισε.

The post Μήνυση κατά παντός υπεύθυνου από τον Καμίνη για τις ζημιές στην Ερμού appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα