Μιχάλης Σάλλας: «Να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση»

13:27 2/3/2017 - Πηγή: Protagon

Την ανάγκη για άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις τις οποίες έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να νιώσει ότι εξέρχεται από την κρίση μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Πρόσθεσε

ότι η αξιολόγηση «πρέπει να κλείσει σύντομα» διότι «οι καθυστερήσεις κρατούν πίσω τις δαπάνες και την επενδυτική δραστηριότητα, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία».

Επισήμανε τέλος ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται να νιώσει ότι εξέρχεται από την κρίση έως ότου ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.

Από το καλοκαίρι του 2015 οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και έχουν σχεδιάσει την διαχείριση του όγκου των κόκκινων δανείων, αλλά το αδιέξοδο με τους δανειστές απειλεί να γίνει καταστροφικό για τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.

Οι σχεδιασμοί εξαρτώνται και από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, γράφει το Bloomberg, ενώ τελειώνει ο χρόνος για την αποπληρωμή ομολόγων έξι δισ. ευρώ τον Ιούλιο και η ανάμνηση ενός επαπειλούμενου Grexit (το 2015) είναι ακόμη νωπή.

The post Μιχάλης Σάλλας: «Να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα