Τρόμος στην καρδιά του Λονδίνου με μία νεκρή και πέντε τραυματίες

09:34 4/8/2016 - Πηγή: Protagon

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι αργά τη νύχτα της Τετάρτης στην καρδιά του Λονδίνου, κοντά στο Βρετανικό Μουσείο. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, έναν άνδρα 19 ετών, και η πρώτη ανακοίνωσή της έκανε λόγο για διαταραγμένη ψυχική υγεία του δράστη, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει εντελώς την τρομοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν πρόκειται για έναν τρελό, μέσα στη συγκυρία των βίαιων επιθέσεων στη Γερμανία και τη Γαλλία, το Λονδίνο βρίσκεται και

αυτό αντιμέτωπο με μια φαινομενικά τυφλή επίθεση στο κέντρο της πόλης κατά ανυποψίαστων πολιτών.

Χάρτης του σημείου από τον Guardian

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Ράσελ στο Λονδίνο γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Ελλάδα). Στην πλατεία συχνάζουν τουρίστες και φοιτητές, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ξενοδοχεία, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Βρετανικό Μουσείο.

Ο άνδρας άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι κατά ανυποψίαστων περαστικών στην πλατεία. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που ακινητοποίησαν τον νεαρό με όπλο taser και τον συνέλαβαν. Τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Είδα μια γυναίκα περίπου 25 χρονών με αίματα στον ώμο της, ενώ δίπλα της μια άλλη γυναίκα περίπου της ίδιας ηλικίας ήταν τραυματισμένη στο χέρι της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που ανέφερε ότι μιλούσαν ισπανικά.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή της μίας γυναίκα 60 ετών, η οποία, αν και της παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, εξέπνευσε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Άλλες δύο γυναίκες και τρεις άνδρες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, η κατάσταση των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή..

Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με αξιωματικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, «δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή». Ωστόσο «στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το κίνητρο της τρομοκρατίας πρέπει επίσης να ερευνηθεί». Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Scotland Yard.

Ηρεμία και επαγρύπνηση από τους Λονδρέζους ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης Σαντίκ Καν.

Η αστυνομία ανέπτυξε δυνάμεις σε ολόκληρο το Λονδίνο μετά το τραγικό συμβάν προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες επειδή είχε ήδη μεταδοθεί η πληροφορία ότι πιθανόν να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

The post Τρόμος στην καρδιά του Λονδίνου με μία νεκρή και πέντε τραυματίες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα