Μια 12χρονη νύφη στη Νέα Υόρκη

Κάθε ημέρα, σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 33.000 γάμοι. Οχι απλοί γάμοι, αλλά γάμοι στους οποίους η νύφη είναι ανήλικη. Παιδί ακόμη.

Αυτά τα κορίτσια δεν συνεχίζουν το σχολείο, στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν συνεχίζουν να παίζουν με τους φίλους τους, δεν συνεχίζουν να κάνουν τις ζωές τους με τον τρόπο που θα ήθελαν.

Και τι γίνεται όταν ένας 65χρονος ποζάρει με μία 12χρονη; Τι γίνεται όταν αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται μπροστά στα μάτια του δυτικού κόσμου; Μέσα στο κεντρικότερο σημείο του;

Ενας 65χρονος ντύθηκε γαμπρός και πήρε από το χέρι μία

12χρονη που ήταν ντυμένη νύφη. Και οι δύο πόζαραν ως αντρόγυνο στην πολυσύχναστη Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων περαστικών, οι οποίοι είχαν ποικίλες αντιδράσεις.

Αλλοι απλώς φωτογράφιζαν το περιστατικό.

Αλλοι απλώς χάζευαν το θέαμα.

Αλλοι απλώς κουνούσαν το κεφάλι, εκφράζοντας μία κάποια παρηγοριά στο μικρό κορίτσι κι έναν κάποιο αποτροπιασμό για την κίνηση του 65χρονου.

Αλλά υπήρχαν κι άλλοι, οι περισσότεροι, δηλαδή, που αντέδρασαν δυναμικά και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, προσπαθώντας να γλιτώσουν το κορίτσι από το υποτιθέμενο βασανιστήριό του.

Και λέμε υποτιθέμενο γιατί αυτό που μόλις είδατε δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κοινωνικό πείραμα. Ενα κοινωνικό πείραμα που φέρει τη σφραγίδα του Κόμπι Πέρσιν.

Ο Πέρσιν είναι, μόλις, 21 ετών και μένει στη Νέα Υόρκη. Στους λάτρεις των social media είναι γνωστός YouTuber και βγάζει το ψωμί του διοργανώνοντας τέτοια…events.

Ο γάμος παιδιών –με την απαραίτητη γονική συναίνεση, προφανώς- είναι νόμιμος σε 91 χώρες σε όλον τον πλανήτη, ενώ υπάρχουν και πολιτείες των ΗΠΑ που, επίσης, τον επιτρέπουν. Το κατώτατο ηλικιακό όριο στον δυτικό κόσμο είναι τα 12 χρόνια.

Εσείς; Τι θα κάνατε εάν βλέπατε ένα τέτοιο περιστατικό στην πλατεία Συντάγματος ή σε κάποιο άλλο δημόσιο χώρο; Γράψτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

The post Μια 12χρονη νύφη στη Νέα Υόρκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα