Μετανάστης κλείστηκε σε βαλίτσα για να περάσει τα σύνορα

Με έναν ακραίο, επικίνδυνο αλλά και χαρακτηριστικό της απελπισίας των προσφύγων τρόπο προσπάθησε να φτάσει στην Ελβετία ένας 21 χρονος μετανάστης από την Ερυθραία. Χωρίς να έχει τα απαραίτητα διπλωματικά έγγραφα δοκίμασε να περάσει τα σύνορα της Ιταλίας, κλεισμένος σε μία βαλίτσα.

Το σκηνικό αποκαλύφθηκε όταν οι επιβάτες που ταξίδευαν με τρένο από την Ιταλία στην Ελβετία άκουσαν φωνές από τον χώρο των αποσκευών. Οι αρχές σταμάτησαν τον συρμό στην ιταλική πόλη Κιάσο. Εκεί είδαν έκπληκτοι μέσα από μία

μικρή μαύρη βαλίτσα να ξεπροβάλουν τα χέρια ενός ανθρώπου. Ο μετανάστης είχε μείνει για 45 λεπτά σε αυτήν την στάση ενώ ο φίλος του ήταν κρυμμένος στην τουαλέτα. Η πρωτοφανής αυτή εικόνα ενός ανθρώπου να έχει κλειστεί από μόνος του σε μία βαλίτσα για να περάσει τα σύνορα, καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο.

Το συγκεκριμένο υλικό εξετάστηκε από ειδικούς που υποστήριξαν ότι είναι αυθεντικό:

Οι ελβετοί συνοριοφύλακες είπαν: «Μέχρι σήμερα είχαμε ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που είδαμε κάτι τέτοιο».

Μετά την σύλληψή τους, οι δύο μετανάστες εστάλησαν πίσω στην Ιταλία αφού επέλεξαν να μην ζητήσουν άσυλο. Με την Ελλάδα και την Ιταλία να δέχονται συνεχή κύματα προσφυγικών ροών, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην ελβετική πόλη Τιτσίνο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Συγκεκριμένα πάνω από 3.400 άνθρπωποι συνελήφθησαν μέχρι τις 30 Μαΐου με τον αριθμό αυτό να έχει αυξηθεί έκτοτε.

The post Μετανάστης κλείστηκε σε βαλίτσα για να περάσει τα σύνορα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα