Μεταφράζοντας την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην Ευαγγελία Τσικρίκα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και στην τελευταία επιχείρηση… Οχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς…»
(Μετάφραση: Σιγά μη σταθώ στην περίπτωσή σου. Θα το γυρίσω γενικά στο θέμα της ανεργίας που το παίζω καλύτερα και με βοηθάει να δείξω ευαίσθητο προφίλ. Ασε που για τις άλλες απολύσεις δεν φταίμε εμείς, οπότε με συμφέρει καλύτερα. Και επιπλέον σε κάνει να δείχνεις εγωίστρια που νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου…»).

Ο Αλέξης Τσίπρας

είπε: «Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη όλα αυτά τα επτά χρόνια της καταστροφής – ιδίως τα πέντε χρόνια της μεγάλης καταστροφής (σ.σ.: εννοεί τα καλά χρόνια που έβγαζε λόγους ο Κατρούγκαλος στην πλατεία και έφερνε ψήφους σαν ζεστά ψωμάκια…) – τότε που τα περισσότερα από τα μέσα ενημέρωσης, τα μη αδειοδοτημένα, καταφέρονταν εναντίον αυτών των εργαζόμενων που δίνανε μάχη για να γλιτώσουν τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς έλεος. Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχετε βρεθεί σε μια δύσκολη θέση…!»
(Μετάφραση: «Σας ξέρουμε τι κουμάσια είστε εσείς του ιδιωτικού τομέα. Τσιράκια των αφεντικών σας που τους λέτε καλημέρα κάθε πρωί μην τυχόν και απολυθείτε. Πολάκη, ετοιμάσου να της ορμήξεις…»)

(Σ.σ.: εδώ η Ευαγγελία Τσικρίκα τολμάει να ψελλίσει τη λέξη «προφανώς…» πράγμα που πυροδοτεί τον πρωθυπουργό στον οποίο είναι σαφές ότι δεν αρέσει η συγκεκριμένη λέξη γιατί κρύβει μια αδιόρατη αντίρρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε (έξαλλος): «Παρακαλώ δεν θα με διακόψετε! Θα απαντήσω και μετά αν θέλετε, επανέρχεστε!».
(Μετάφραση: «Σιωπή! Μου χαλάς τον ευαίσθητο πρόλογο! Ολγα, κάνε τη δουλειά σου γιατί στον ανασχηματισμό θα βρεθείς να αδειάζεις τα τασάκια του Κρέτσου!»)

Η Ολγα Γεροβασίλη αντιλαμβάνεται την απειλή και σπεύδει να νουθετήσει την αυθάδη μέλλουσα άνεργη: «Παρακαλώ, όχι διάλογος…»
(Μετάφραση: «Εντάξει αφεντικό; Δεν θα δώσω μετά ερώτηση στο Πρώτο Θέμα και στο Βήμα για να εξιλεωθώ…»)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει εν εξάλλω: «Δεν θα με διακόψετε όμως…»
(Μετάφραση: «Ορίστε, τώρα μου έκοψες τον ρυθμό της παρλάτας, πρέπει να ξαναδημιουργήσω συγκίνηση για να σε ξανακάνω αντιπαθή στους δικούς μου…»).

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει: «Ενδιαφερόμαστε λοιπόν για τις θέσεις εργασίας σας και για τη δική σας την προσωπική και όλων των συναδέλφων σας, όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2000 θέσεις από τις 4000 θέσεις που υπήρχανε στον χώρο των ΜΜΕ το 2008, διότι τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας είχαν 4000 θέσεις πριν από την κρίση και σήμερα έχουν 2000 θέσεις»!
(Μετάφραση: « Η κρίση άφησε περισσότερους άνεργους από αυτούς που θα αφήσουμε εμείς με το μαύρο στα κανάλια. Αρα μαθηματικά κερδίζουμε. Και είμαστε αθώοι»).

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει: «Για αυτούς τους 2000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς… Δεν είχανε μάνα αυτοί… Κανείς δεν έκλαψε. Τώρα υποκριτικά κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Εμείς δεν κάνουμε αυτό».
(Μετάφραση: Σνιφ… Μόνο εγώ κλαίω γι’ αυτούς. Εσάς πάλι σας στηρίζει η Νέα Δημοκρατία – ξέρουμε, έτσι κάναμε κι εμείς με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Αρα είστε οι «κακοί» της υπόθεσης που δεν νοιάζεστε για τις μανούλες των άλλων. Και οι άλλοι άνεργοι οφείλουν να σας μισούν και να πανηγυρίζουν που απολύεστε γιατί εσάς σας στηρίζει ο νεοφιλελευθερισμός…»).

Ο Τσίπρας λέει: «Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς»…
(Μετάφραση: «Πού ήσουν κυρία Τσικρίκα όταν έπεφτε μαύρο στην ΕΡΤ;»).

Ο Τσίπρας λέει: «…τέσσερα… τι τέσσερα; Τα οκτώ μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα όπως τώρα κάνουν – και σωστά κάνουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για σας – εσείς τότε να κάνετε κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ!
(Μετάφραση: «Εγώ είμαι αυτός που εκδικείται για λογαριασμό σας φίλοι της ΕΡΤ. Και εκδικούμαι με το ίδιο νόμισμα αυτούς που έλεγαν «καλά να πάθετε» όταν σας έκλειναν. Αποθεώστε με ρε αχάριστοι!»)

Ο Τσίπρας λέει: «Ομως εμείς θα σταθούμε δίπλα και στον τελευταίο εργαζόμενο! (σ.σ.: γιατί εμείς δεν κρατάμε κακίες – λέμε τώρα…). Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί αυτό που μας αφορά δεν είναι να χαθούν θέσεις εργασίας. Είναι να τις προασπίσουμε!
(Μετάφραση: «Στην πραγματικότητα σας κάνουμε χάρη που σας λυτρώνουμε από τα αφεντικά σας και σας παίρνουμε υπό την προστασία μας. Κι εσείς γκρινιάζετε. Ποιος σας έβαλε άραγε;»).

Ο Τσίπρας λέει: «Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο το οποίο ήταν ασύδοτο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με τις επιταγές του Συντάγματος».
(Μετάφραση: Το Σύνταγμα θέλει να απολυθείτε γιατί λέει ότι χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια. Δηλαδή δεν το λέει το Σύνταγμα, ο Παππάς το λέει. Που για εμάς είναι το ίδιο»)!

Ο Τσίπρας λέει: «Κυρία Τσικρίκα ξέρετε ότι το ελληνικό δημόσιο, αν υπολογίσουμε λοιπόν αυτό το εξαιρετικά υψηλό τίμημα που δόθηκε σε αυτή τη δημοπρασία, θα έπρεπε να έχει εισπράξει 250 εκατομμύρια σχεδόν ε; Και είναι 27 χρόνια που υπάρχει αρρύθμιστο και ασύδοτο το τηλεοπτικό τοπίο. Θα έπρεπε να έχει κάνει τρείς δημοπρασίες»!
(Μετάφραση: «Αν δεν υπήρχε η διαπλοκή θα είχες μείνει άνεργη πολλά χρόνια πριν. Αρα δεν φταίμε εμείς που μένετε άνεργη τώρα αφού κανονικά θα έπρεπε να είσαι ήδη άνεργη. Αν δεν ήσουν τσιράκι του ιδιωτικού τομέα, δεν θα είχες τώρα δουλειά για να μου τα ζαλίζεις που την έχασες…»)

Ο Τσίπρας συνεχίζει: «…και μάλιστα σε εποχές που οι υποψήφιοι καναλάρχες θα είχαν πολύ μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα και οι προσφορές θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες! Αναλογιστείτε λοιπόν τι έχει χάσει το ελληνικό Δημόσιο! Το ελληνικό Δημόσιο έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό, τεράστιο ποσό, μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να στηρίζουν και να στηρίζονται από τα ΜΜΕ, δεν προχωρούσαν σε κάτι το οποίο είναι αυτονόητο».
(Μετάφραση: «Εσύ και οι φίλοι σου οι καναλάρχες τα τρώγατε στη Μύκονο αντί να τα δίνετε στο κράτος και ζητάς και τα ρέστα; Ξέρουμε δα τι όργια κάνετε εσείς στο Namos»).

Ο Τσίπρας ξαφνικά θυμάται: «Να σας θυμίσω επίσης ότι αποτελούσε και μνημονιακή υποχρέωση στο πρώτο Μνημόνιο και μετά όλοι το ξεχάσανε!»
(Μετάφραση: «Δεν φταίμε εμείς. Οι προδότες που μας έβαλαν στο μνημόνιο φταίνε. Και το αναφέρω γιατί όποτε μιλάω για το πρώτο μνημόνιο όλοι εκνευρίζονται με τον ΓΑΠ και κανείς δεν σκέφτεται ότι μόλις έκανα εγώ κάτι μνημονιακό…»)

Ο Τσίπρας κατακεραυνώνει: «Να σας πω επίσης: εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες επειδή πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ – πανελλαδικής εμβέλειας επαναλαμβάνω – να έχουνε την δυνατότητα να έχουν βιώσιμα σχήματα. Οικονομικά βιώσιμα σχήματα. Να μπορούνε δηλαδή να ζούνε από τη διαφημιστική πίτα, απ’ το προϊόν που παράγουνε και όχι από τη διαπλοκή με κέντρα εξουσίας»!
(Μετάφραση: «Τώρα επιχειρηματολογώ ως άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς. Και η ελεύθερη αγορά σημαίνει κολεκτιβοποίηση της διαφημιστικής αγοράς όπου όλα μοιράζονται εξίσου. Τι; Όχι;»)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει: «Μεγιστοποιήσαμε είναι η αλήθεια, μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό, τα πιθανά κέρδη του ελληνικού Δημοσίου. Βεβαίως! Το κάναμε! Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον»
(Μετάφραση: «Πώς αλλιώς θα βρίσκαμε λεφτά για να ιδρύσουμε το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;»)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει: «Οταν ξεκίνησε η διαδικασία, όταν βάλαμε μπροστά τη δημοπράτηση, αμφισβητούσανε όλοι και λέγανε «γιατί δεν τα δίνετε σε όποιον έρθει να ζητήσει;». Βάλαμε θα θυμάστε, πλαφόν τα τρία εκατομμύρια. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, δηλαδή αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός, θα ερχόντουσαν όλοι να δώσουν από τρία εκατομμύρια, θα εισπράτταμε 30 και θα έπαιρναν όλοι τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά!»
(Μετάφραση: «Καλύτερα να έρθουν τα λεφτά σε εμάς παρά να έχετε εσείς δουλειά. Γιατί εμείς διορίζουμε, άρα κρατάμε ψηφοφόρους. Ενώ εσείς τα παίρνετε τζάμπα και πάνε χαμένα».)

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει: «Βάλαμε σκληρούς όρους ανταγωνισμού και αποδείχθηκε ότι το τίμημα ήταν πάρα πολύ υψηλό».
(Μετάφραση: Sorry αλλά έτσι είναι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς… Βέβαια το υψηλό τίμημα καταρρίπτει το επιχείρημα που είπα λίγο πριν για βιώσιμα σχήματα που ζουν από την διαφημιστική πίτα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…»)

Ο Τσίπρας λέει: «Ερχομαι όμως τώρα στα θέματα τα οποία μου θέσατε και τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να μη χάσει ούτε ένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Βεβαίως η αγορά έχει τους δικούς της όρους να αυτορυθμίζεται».
(Μετάφραση: Εγώ θα πω μια καλή κουβέντα αλλά δεν παίρνω και όρκο ότι θα μας ακούσει η αγορά. Και δεν φταίω εγώ αν δεν σε προσλάβουν οι άλλοι. Ο Καπιταλισμός φταίει. Μη μου ζητάς τα ρέστα μετά…»)

Ο Τσίπρας λέει: «Αν δείτε συνολικά την εικόνα, την μεγάλη εικόνα, έχουμε ένα μέσο το οποίο ήταν ίσως από τα κυριότερα από το ’90 και μετά το οποίο κλείνει όχι τόσο εξαιτίας του διαγωνισμού, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μέτοχοι – πολυμετοχικό, αναφέρομαι στο MEGA – δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού και δεν πήγε καν στον διαγωνισμό».
(Μετάφραση: «Ασχετο με το θέμα μας το MEGA, αλλά όποτε το αναφέρω αφιονίζει τους πελάτες μου, οπότε γιατί να χάσω την ευκαιρία; Λοιπόν, χάνεις τη δουλειά σου επειδή το MEGA δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους. Ουφ… ξαλάφρωσα…»)

Ο Τσίπρας λέει: «Και έχουμε και μια διαδικασία διαγωνιστική κατά την οποία με αδιάβλητο τρόπο, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, δύο από τα προηγούμενα μέσα ενημέρωσης τα οποία ήδη εκπέμπουν σήμα κατάφεραν να κερδίσουν άδεια και δύο νέα, δύο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουνε την άδεια. Αρα στην ουσία δύο φεύγουν δύο έρχονται».
(Μετάφραση: «Τι θέλετε; Κράτησαν τη δουλειά τους στον Σκάι και στον Antenna. Δεν φτάνει; Μην είστε και πλεονέκτες. Να βάλουμε και μερικούς δικούς μας, ε;»)

Ο Τσίπρας λέει: «Θα μου πείτε τώρα τι γίνεται με τους εργαζόμενους. Από την πλευρά μας εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε όσα περισσότερα κίνητρα μπορούμε προκειμένου αν υπάρξουν απολύσεις, αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα απολυθούν, να δοθούνε κίνητρα προκειμένου να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Και αυτό προσανατολιζόμαστε – ήδη έχουμε εξαγγείλει την πρόθεση σε προγράμματα του υπουργείου Εργασίας να επιδοτήσουμε για τους τέσσερις καινούργιους που έχουν τη νόμιμη άδεια να μπορούν να προσλάβουν από τους απολυμένους με την επιδότηση 360 ευρώ για τον καθένα από αυτούς για τους 12 πρώτους μήνες και για τους 12 επόμενους μήνες με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών. Προσπαθούμε δηλαδή να δημιουργήσουμε (σ.σ.: παύση για εσωτερικό ρέψιμο…) να δημιουργήσουμε κίνητρα προκειμένου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
(Μετάφραση: «Είχατε δεν είχατε στη φιλευσπλαχνία του δημοσίου καταλήξατε. Γιατί τώρα μπορούμε να διορίζουμε και στον ιδιωτικό τομέα. Κι εσείς ούτε καν αναγνωρίζετε τη χάρη που σας κάνουμε…»)

Ο Τσίπρας λέει: «Ομως από ‘κει και πέρα, πιστεύω, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να κρατούνται όμηροι. Να κρατούνται όμηροι από κάποιους που θέλουν να κρατήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς να πληρώνουν».
(Μετάφραση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος σας. Οι εργοδότες είναι οι κακοί που σας εκμεταλλεύονται. Γιατί ένας είναι ο εχθρός, ο Καπιταλισμός!»)

(Σ.σ.: Και εδώ πλέον η όμηρος του αφεντικού της που την κρατάει υπνωτισμένη με τα δεσμά του μισθού τολμάει να ψελλίσει ξανά: «Δεν νιώθουν όμηροι πάντως…» Που προφανώς σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός της απάντησε σε κάτι τελείως άσχετο. Ομως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς ένα σύνθημα…)

Ο Αλέξης Τσίπρας λέει (σε Πολάκειο ύφος): «Το τζάμπα πέθανε κυρία Τσικρίκα! Τι να κάνουμε; Κάποιοι είχαν μάθει τα προηγούμενα χρόνια, το παραδέχονται και οι ίδιοι, είχαν μάθει να δανειοδοτούνται με θαλασσοδάνεια και να πληρώνουν με αέρα! Ε, τι να κάνουμε; Ο αέρας τελείωσε! Δεν μπορεί κανείς να πληρώνει με αέρα! Τι να κάνουμε;»
(Μετάφραση: Το Mega εννοώ, όχι το Alter! Ε, το κλείσαμε το Mega. Μην τα θέλετε και όλα δικά σας ψηφοφόροι μου! Και αυτό ισχύει και για εσάς του «Δεν Πληρώνω». Δεν είμαστε πια φίλοι γιατί δεν με συμφέρει. Εντάξει;)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει: « Κάποιοι άλλοι, όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζηλίκι στο παρελθόν. Ε, να σας πω λοιπόν ότι το αερητζιλίκι και το νταβατζηλίκι τελείωσε στη χώρα»!
(Μετάφραση: Κώστα Καραμανλή για εσένα το λέω. Πέρασαν 20′ χωρίς να σε γλείψω και δεν θέλω να μου θυμώσεις. Ολοκλήρωσα το έργο σου μεγάλε δάσκαλε…»)

(Σ.σ.: Νέα αήθης επίθεση της Ευαγγελίας Τσικρίκα ετοιμάζεται να ξεκινήσει προς υπεράσπιση, άκουσον-άκουσον, του σταθμού της και της κοινής λογικής: «Ενας σταθμός που δίνει 61 εκατομμύρια κύριε πρόεδρε για άδεια δεν…»)

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με κάποιον που πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης και προτιμά να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα με τον φόβο της απόλυσης παρά να την προστατεύουν οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης ώστε να είναι δική της όμηρος και να τους χρωστάει ευγνωμοσύνη. Καιρός να αναλάβει η Ολγα να καθαρίσει:

Ολγα Γεροβασιλη: «Θα παρακαλούσα να συνεχίσουμε για να ρωτήσουν και άλλοι συνάδελφοί σας με αυτή την έννοια…»
(Μετάφραση: «Αρκετά ασχολήθηκε ολόκληρος πρωθυπουργός με το πρόβλημά σου)

The post Μεταφράζοντας την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην Ευαγγελία Τσικρίκα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
τσιπρας, ευαγγελια, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, μετάφραση, ολγα, μμε, νέα, ΕΡΤ, σημαίνει, συνταγμα, προσφορες, μυκονος, μνημονιο, γαπ, mega, antenna, συριζα, alter, αήθης, καιρος, protagon, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, θεσσαλονικη, θεματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, ξανα, αλέξης τσίπρας, το θεμα, αδεια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, θεμα, μμε, ομηρος, πρωτο θεμα, σκαι, antenna, mega, protagon, αγορα, αήθης, ελεος, ανθρωπος, γαπ, γινεται, δακρυα, δυνατοτητα, δημοσιο, δειτε, δικη, δοθηκε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εποχες, επρεπε, επτα, ερχονται, εχθρος, ιδιο, ισχυει, θεσεις εργασιας, εικονα, καλημερα, καπιταλισμος, κυριε, κυρια, λεφτα, μαυρο, μαθηματικα, μηνες, νομοι, ξερετε, οκτω, ολγα, ομηροι, ουσια, πεθανε, προγραμματα, πρωι, ρυθμισεις, σχηματα, τι ειναι, τρια, φταιει, δικαιωμα, φιλοι, μεινει, μπροστα, μυκονο, protagon.gr, σημαίνει, σημα, θελω να, θεματα, θεσεις, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα