Non paper του Μαξίμου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει τέταρτο μνημόνιο»

To Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, συνεχίζοντας τη συζήτηση περί «τέταρτου μνημονίου», αποδίδοντας στη Νεά Δημοκρατία «σχέδιο καταστροφής της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.»

Με non paper το πρωθυπουργικό γραφείο, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για «αντεργατικό μίσος» και επισημαίνει: «Αυτό που ζητάει είναι εκλογές ώστε να διακοπεί

η δεύτερη αξιολόγηση, να μην πετύχουμε την ρύθμιση του χρέους, να μην μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και να οδηγηθούμε σε ένα νέο πρόγραμμα καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στις αγορές μετά την λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.» Σε άλλο σημείο καταγγέλλει ότι «το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι σχέδιο καταστροφής του κοινωνικού κράτους, σχέδιο απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, εμπέδωση της εργασιακής ζούγκλας. Αυτό εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία. Το τι εννοεί με τον όρο τολμηρή ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» αυτό πρέπει να το εξηγήσει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.»

Επίσης το Μαξίμου επανέρχεται στα περί καταστροφικού PSI, υπενθυμίζει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ, για το Κυπριακό, επιτίθεται και στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον Βασίλη Κικίλια «Εκπρόσωπο της Συμφωνίας του Ψεύδους». Σχετικά με τους χειρισμούς στο Κυπριακό, στο non paper σημειώνεται: «Η ελληνική Κυβέρνηση συζητά και εξετάζει προσεκτικά όλα τα επόμενα βήματα. Το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς. Αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος μέσα από προσεκτικά βήματα, ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις. Αυτό, άλλωστε, προσπαθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου. Σημειώνουμε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης να παίζει blame game, επίρριψης ευθυνών. Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος αποτελεί διεθνές και όχι διμερές πρόβλημα. Είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού. Πάγια εθνική στρατηγική είναι η εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και με την ιδιότητα, όμως, της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί κανέναν ιστορικό και πολιτικό αναθεωρητισμό. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν αμφισβητείται από κανέναν στη διεθνή κοινότητα». Τέλος, το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο Αμπου Ντάμπι.

The post Non paper του Μαξίμου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει τέταρτο μνημόνιο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα