Μάλτα: Συνελήφθησαν 10 ύποπτοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Η αστυνομία της Μάλτας συνέλαβε τη Δευτέρα 10 υπόπτους για τον φόνο της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μούσκατ.

Ολοι οι ύποπτοι είναι πολίτες της Μάλτας και οι περισσότεροι έχουν ποινικό μητρώο ή ήταν γνωστοί στις Αρχές, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αν και είπε ότι ο ίδιος έχει μια καθαρή εικόνα για τους συλληφθέντες και την υπόθεση, δεν θέλησε να αναφέρει για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν αποκάλυψε ούτε εάν ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο εγκέφαλος της δολοφονίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από την αστυνομία

και τον στρατό, νωρίς τη Δευτέρα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλοι δύο, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της 48 ώρες για να ανακρίνει τους υπόπτους και να απαγγείλει σε βάρος τους κατηγορίες ή να τους απελευθερώσει.

Η Καρουάνα Γκαλίζια, 53 ετών, δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της. Είχε ένα πολύ δημοφιλές μπλογκ από το οποίο προέβαλλε συνεχώς υποθέσεις διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο με στόχο πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

Ο θάνατος της Γκαλίζια είχε συνταράξει την κοινή γνώμη της νησιωτικής χώρας ενώ είχε κινητοποιήσει την κυβέρνηση του Μούσκατ, παρά το ότι ο τελευταίος είχε γίνει στόχος των ρεπορτάζ της δημοσιογράφου.

Η κυβέρνηση προσέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ σε όποιον είχε περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατο της δημοσιογράφου, ενώ έχει δεχτεί βοήθεια και από ειδικούς ξένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων του FBI.

The post Μάλτα: Συνελήφθησαν 10 ύποπτοι για τη δολοφονία της δημοσιογράφου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα