Μακελειό από νέα επίθεση ενόπλων σε εκκλησία Κοπτών στο Κάιρο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανικής εκκλησίας στο νότιο Κάιρο την Παρασκευή, λίγες ημέρες πριν από τη Πρωτοχρονιά και ενώ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος πριν από έναν μήνα στο Σινά.

Πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ανέφεραν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Στη ζώνη του είχε εκρηκτικά τα οποία δεν πυροδοτήθηκαν.

Ο

δεύτερος δράστης φαίνεται ότι κατάφερε να διαφύγει.

Τρεις από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί.

Κηλίδες αίματος στην εκκλησία όπου έγινε η επίθεση (REUTERS/Amr Abdallah Dalsh)

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Χελουάν, στο νότιο τμήμα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Οι δράστες επιχείρησαν να μπουν μέσα στην εκκλησία Μαρ Μινά αλλά τους εντόπισαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν ύποπτες κινήσεις. Πλησίασαν τους άνδρες και τότε αυτοί άνοιξαν πυρ.

Οι Κόπτες ετοιμάζονται να εορτάσουν την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου και τα μέτρα ασφαλείας στην Αίγυπτο είναι αυστηρά με αστυνομικούς στους δρόμους και συσκευές απενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών.

(REUTERS/Amr Abdallah Dalsh)

Η χριστιανική μειονότητα της χώρας, που φτάνει το 10% του πληθυσμού, είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος τζιχαντιστών ενώ είχε θρηνήσει 45 ανθρώπους σε δύο εκρήξεις βομβών που έγιναν το Πάσχα του 2017 στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα.

Στο παρελθόν οι Κόπτες, που διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις σε βάρος τους, θεωρούσαν ότι οι αρχές παίρνουν προσχηματικά και μόνο μέτρα για την απειλή εναντίον τους.

The post Μακελειό από νέα επίθεση ενόπλων σε εκκλησία Κοπτών στο Κάιρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα