Λεβέντης: «Να απολυθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν»

Κλασικός Βασίλης Λεβέντης το πρωί στον ΑΝΤ1: Να πληρώσουν οι «πλούσιοι» μισθωτοί και συνταξιούχοι για την άμυνα της χώρας, να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν, να γίνει μια μεγάλη κυβέρνηση με 250 βουλευτές που θα περνάει τα μέτρα.

«Μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης

Κεντρώων, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στον Ντίνο Σιωμόπουλο.

Ο κ. Λεβέντης προσέθεσε ότι πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν, υποστηρίζοντας ότι το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο δεν παράγει. Στις αντιδράσεις των παρουσιαστών, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, είπε χαρακτηριστικά πως αυτός που δεν δουλεύει «δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, είναι δημόσιος κίνδυνος». Και ζήτησε να γίνει μελέτη για το ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατήγγειλε δε, ότι γνωρίζει δήμαρχο που καλύπτει εργαζόμενους στον Δήμο του που δεν δουλεύουν.

Κατά τα άλλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, προτείνοντας να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές συντάξεις, κάτι που συμβαίνει σε κάποιες σκανδιναβικές χώρες, και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις. Ανέφερε δε ως παράδειγμα μολονότι κάποιοι έχουν υψηλά εισοδήματα από ενοίκια αλλά είναι συνταξιούχοι με χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και το έκτακτο επίδομα! «Ετσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος» είπε. Οταν του ζήτησαν να δώσουν και οι πολιτικοί το παράδειγμα είπε ότι όταν ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών η αντίδραση «στη Βουλή, από κάτω, ήταν να με μουτζώνουν».

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.

The post Λεβέντης: «Να απολυθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα