Λαζαρίδης: Ο «απών» Τσίπρας οφείλει να δεχτεί την παραίτηση Κουρουμπλή

Ως αδύναμο κρίκο του κυβερνητικού στρατοπέδου βλέπει πλέον η Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με φόντο τις καταφανείς ευθύνες του υπουργείου του για τη ρύπανση στον Σαρωνικό και τους χειρισμούς στο ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ», αλλά και τα όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη

Βουλή την Τετάρτη. Ετσι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά την παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού και να θέτει δε προ των δικών του ευθυνών τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πλέγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας περιέγραψε πρώτος την Πέμπτη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, για να ακολουθήσει και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ο οποίος στο twitter έγραψε: «Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ, Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα. Κολλημένοι στις καρέκλες, χασκογελάνε με τους Έλληνες. Παραιτήσου τώρα!»

Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ,Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα.Κολλημένοι στις καρέκλες,χασκογελάνε με τους Έλληνες.Παραιτήσου τώρα! #Πετρελαιοκηλίδα

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) September 21, 2017

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι «απών» από τη νέα οικολογική καταστροφή, «όπως ήταν απών» και το καλοκαίρι στις φωτιές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπου «εμφανίστηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «άκρως προβληματική την τόσο μεγάλη αργοπορία» από τα αρμόδια όργανα, και κατηγόρησε εκ νέου τον υπουργό Ναυτιλίας ότι ψεύδεται για τα διαθέσιμα πλοία.

«Οταν είσαι υπουργός και βλέπεις μία τέτοια οικολογική καταστροφή οφείλεις να θέσεις την παραίτησή σου στον Πρωθυπουργό και ο Πρωθυπουργός οφείλει να την κάνει αποδεκτή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για την συνεργάτιδα και συγγενή του κ. Κουρουμπλή που γελούσε χθες κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για «απαράδεκτη συμπεριφορά», πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πως θα καταργήσει μετακλητούς και την οικογενειοκρατία αλλά κάνουν πολύ χειρότερα από όσα έκαναν οι άλλοι τα προηγούμενα 40 χρόνια, είπε ο κ. Λαζαρίδης, σχολιάζοντας πως «κάθε πολίτης βγάζει τα συμπεράσματά του».

Οσο για τη δήλωση του Πρωθυπουργού, με αφορμή τα δύο χρόνια στην κυβέρνηση πως «είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω», ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε πως δεν είναι σίγουρος για το αν αυτή η ανακοίνωση είναι «προϊόν θράσους ή σύγχυσης».

The post Λαζαρίδης: Ο «απών» Τσίπρας οφείλει να δεχτεί την παραίτηση Κουρουμπλή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα