Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος Πρωθυπουργός»

Ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε πολύ αργά την επιχειρηματικότητα, τόνισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ επισήμανε αντίθετα ότι ΝΔ δια του προέδρου της έδειξε ένα φιλολαϊκό προφίλ.

«Βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είδαμε έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος, αύριο το πρωί, να γίνει πρωθυπουργός» είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν αναλώθηκε να πει τα συνηθισμένα

εναντίον της κυβέρνησης, αλλά παρουσίασε με ειλικρίνεια ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη χώρα».

Σε ερώτημα «εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ένα φιλολαϊκό προφίλ» απάντησε ότι «η ΝΔ, από το 1974 που ιδρύθηκε, είναι η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη και φιλολαϊκή παράταξη». Συμπλήρωσε ότι «ο στόχος του φιλελευθερισμού είναι να δίνει ευκαιρίες στους πολλούς να ευημερήσουν».

Αναφερόμενος στην έμφαση που έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ στην επιχειρηματικότητα, σχολίασε: «Τώρα θυμήθηκε την επιχειρηματικότητα ο κ. Τσίπρας; Τόσα χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορεί τον ιδιωτικό τομέα».

Για την πρόθεση των ΗΠΑ, όπως μεταφέρθηκε από την πρόσφατη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, να καταστήσουν ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο βουλευτής Σερρών υπογραμμίζει ότι «κάθε προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δικαιώνει το όραμα του Κώστα Καραμανλή».

Σε ερώτημα για το πόρισμα της Δικαιοσύνης σχετικά με το «Σχέδιο Πυθία», ο βουλευτής Σερρών απάντησε ότι «είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση» και εκδηλώνει την απορία του για την, όπως λέει, «εκκωφαντική σιωπή πολλών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα».

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι δεν τον «πειράζει που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τα εγκαινιάζει, άλλωστε δεν μπορεί να τα οικειοποιηθεί. Τα έργα ανήκουν στους πολίτες, όχι στις κυβερνήσεις». Προσθέτει πως «η Ολυμπία και η Ιονία Οδός, για παράδειγμα, ξεκίνησαν και χρηματοδοτήθηκαν το 2008 με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή».

Σχολιάζοντας την πεποίθηση της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια , ο κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, χαρακτηρίζει «σκέτη κοροϊδία την δήθεν έξοδο το 2018».

Τέλος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υποστηρίζει ότι «κανείς από τη ΝΔ δεν πρέπει να παρέμβει στα εσωτερικά της Κεντροαριστεράς».

The post Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος Πρωθυπουργός» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα