Κωνσταντίνος Γάτσιος: «Η υγιής Κεντροαριστερά δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Η φιλολαϊκή πολιτική δεν ανήκει ούτε στην παραδοσιακή Δεξιά ούτε στην παραδοσιακή Αριστερά. Πραγματική φιλολαϊκή πολιτική είναι αυτή που δίνει σε ένα έθνος τη δυνατότητα να ζει με τις δικές του δυνάμεις, με αξιοπρέπεια και, κυρίως, με θετικές προοπτικές για το μέλλον» τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Κωνσταντίνος Γάτσιος ενώ πρόσθεσε:

«Μια τέτοια πολιτική χρειαζόμαστε. Μια πολιτική που θα κινείται στους αντίποδες τόσο του κρατισμού που ασπάζεται και προωθεί η Αριστερά, όσο και της εμπορευματοποίησης των πάντων που είναι το όραμα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς».

Σε ερώτηση για αν ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει καταλάβει το χώρο της Κεντροαριστεράς υποστηρίζει ότι «από μία άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευεργετήσει και το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Κεντροαριστεράς» καθώς, όπως λέει, «απορρόφησε από το ΠΑΣΟΚ σχεδόν όλους εκείνους, οι οποίοι ήταν φορείς των κρατιστικών αντιλήψεων, του παρασιτισμού και του πελατειακού κράτους» και σημειώνει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει Κεντροαριστερά, τότε καλύπτει τον χώρο της νοσηρής Κεντροαριστεράς, ενώ η πιο υγιής Κεντροαριστερά βρίσκεται αλλού».

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταστρέφει τη χώρα και πραγματικά δεν ξέρω πώς θα είναι τα πράγματα έως το 2019» και εκτιμά ότι η κυβέρνηση «θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την τετραετία και θα αφήσει πίσω της «καμένη γη», διότι θα αποχωρήσει κάνοντας ανεύθυνες παροχές που θα τις παρουσιάσει σαν «φιλολαϊκή» πολιτική και «αντίσταση» στις επιθυμίες και στην πολιτική των δανειστών».

Τέλος, ο κ. Γάτσιος τονίζει ότι «είναι γελοίο και κατά μίαν έννοια υπονομευτικό τού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος το να περνούν νόμοι που τους καταψηφίζει η μία πτέρυγα της συμπολίτευσης».

The post Κωνσταντίνος Γάτσιος: «Η υγιής Κεντροαριστερά δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα