Κλειστοί την Κυριακή οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια

16:36 2/2/2018 - Πηγή: Protagon

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., κλειστοί θα έιναι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια». Οι συρμοί θα διερχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Οι πολίτες που θα κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας για το συλλαλητήριο, θα εξυπηρετούνται από τους σταθμούς «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

Το κλείσιμο των σταθμών αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας, υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων λόγω των αντισυγκεντρώσεων

που έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια. Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνάντησης των διαδηλωτών, την ημέρα του συλλαλητηρίου θα δημιουργηθούν «νεκρές» ζώνες με κλούβες της αστυνομίας.

Αντίστοιχη προετοιμασία έχει γίνει και για την υποδοχή του μεγάλου αριθμού των λεωφορείων που ναυλώθηκαν για το συλλαλητήριο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον εκ των συνδιοργανωτών της συγκέντρωσης, Στέργιο Καλόγηρο (μέλος της συντονιστικής επιτροπής), στην Αθήνα αναμένεται να καταφθάσουν περισσότερα από 1.500 λεωφορεία.

Η εξέδρα των ομιλητών θα στηθεί τελικά στην αρχή της Ερμού με στόχο να γεμίσει η πλατεία Συντάγματος. «Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τις αρχές της Συγγρού και θα γεμίσουμε την Ακαδημίας, τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου μέχρι την Αμερικής», είπε ο κ. Καλόγηρος.

Βάσει του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του συλλαλητήριου τα πούλμαν θα σταθμεύσουν, υπό αστυνομική φρούρηση, σε δύο χώρους εκτός κέντρου.

The post Κλειστοί την Κυριακή οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα