Ο Τσίπρας «κλείνει» την αξιολόγηση ως το τέλος του Ιανουαρίου

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση ως το τέλος του Ιανουαρίου» είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών. «Αυτό θέλουμε, γι’ αυτό παλεύουμε» ανέφερε και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο. Σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους θεσμούς για την «13η σύνταξη» ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη». Βέβαια αυτό ήταν μια υπόθεση, διότι ο υπουργός Οικονομικών δεν την έστειλε την

επιστολή· περιμένει πρώτα τη λίστα από τον ESM με το τι πρέπει να γράφει και μετά θα τη στείλει πίσω υπογεγραμμένη.

Ας είναι. Ο Πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να τα ξέρει κι όλα. Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών. «Δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές», διερωτήθηκε. «Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», πρόσθεσε. Μέσα στο 2015 ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές στις κάλπες, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι χόμπι.

Αφού ανέφερε πως το 2017 θα είναι μια χρονιά πραγματικής οικονομίας επισήμανε ακόμη πως «το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, να ανοίξουμε την κουβέντα για τη συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας με την αρχή της νέας χρονιάς – ένας λόγος για τον οποίο δεν θα κάνει εορταστικές διακοπές – και απέφυγε να προχωρήσει σε προβλέψεις καθώς «ο Ερντογάν είναι ο γνωστός Ερντογάν». Τόνισε πάντως πως όταν έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος η Ελλάδα θα πάρει θέση. «Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες», είπε και προσέθεσε ότι για την Ελλάδα το ζήτημα των εγγυήσεων είναι μείζον.

Ενόψει των εκλογών στη Γερμανία, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ως πιθανότερο σενάριο τη συμμαχία Μέρκελ – Πρασίνων παρά με τους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να «σπάσουν τον μεγάλο συνασπισμό». Είπε μάλιστα χαριτολογώντας ότι για μας «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών». Θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην δημοσιογραφική αίθουσα της Βουλής, ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων και της κρίσης στον Τύπο. Ο κ. Τσίπρας, έδειξε προβληματισμένος, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση» και προσέθεσε πως προς σε αυτή την κατεύθυνση «πρέπει να βοηθήσουν οι εργοδότες». «Πρέπει να βρεθεί για λύση για όλους τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

The post Ο Τσίπρας «κλείνει» την αξιολόγηση ως το τέλος του Ιανουαρίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα