Κινέζοι δημιούργησαν αρουραίο-cyborg!

Μια ομάδα κινέζων επιστημόνων δημιούργησε ένα σάιμποργκ (cyborg) αρουραίο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ικανός να βρίσκει τον δρόμο του σε λαβυρίνθους, ξεπερνώντας τους κοινούς αρουραίους και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και τις μηχανές σε δοκιμές που έγιναν, σύμφωνα με την Σίγι Τσεν στο Quartz.

Το ρομπότ αρουραίος δημιουργήθηκε με την ενσωμάτωση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό του τρωκτικού και με την τοποθέτηση στην πλάτη του ενός ασύρματου μικρό-διεγέρτη. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν στον αρουραίο ρομπότ να επικοινωνεί με τον υπολογιστή, ο οποίος στην συνέχεια τον βοηθάει να βρει την είσοδο

στον λαβύρινθο, να αποφύγει τα αδιέξοδα και τις παγίδες διαδρομών που σκοπό έχουν να τον κάνουν να γυρίζει συνέχεια στο σημείο που ξεκίνησε.

Αντί να ελέγχει τον αρουραίο ο υπολογιστής ασύρματα, του στέλνει μόνο συμβουλές που έχουν σχεδιαστεί να τον βοηθάνε να πάρει αποφάσεις.

Η συγκεκριμένη εργασία δεν αποσκοπεί στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά στην επαυξημένη νοημοσύνη, η οποία συνδυάζει την «εγκεφαλική δύναμη» των ζώων και των υπολογιστών. Ένας από τους στόχους της ομάδας είναι η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί σε σενάρια διάσωσης ή ακόμα και για την αντικατάσταση ανθρωπίνων μελών, δημιουργώντας «αναβαθμισμένους» ανθρώπους.

Δείτε τον αρουραίο σε δράση στο εδώ.

The post Κινέζοι δημιούργησαν αρουραίο-cyborg! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα