Κέρδη και ζημιές μετρούν Τόρις και Εργατικοί από τις τοπικές εκλογές στην Αγγλία

09:18 4/5/2018 - Πηγή: Protagon

Τις δυνάμεις τους μέτρησαν Τόρις και Εργατικοί κατά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Αγγλία, περίπου ένα χρόνο μετά τις γενικές εκλογές που είχε προκαλέσει η Τερέζα Μέι και ένα χρόνο πριν από το Brexit.

Και τα δύο κόμματα κράτησαν και έχασαν αρκετές περιφέρειες ενώ ειδικά οι Συντηρητικοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάρρευση του UKIP σε πολλές περιοχές που είχε σημαντική παρουσία.

Κερδισμένοι

σε κάποιες περιφέρειες ήταν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, αλλά και οι Πράσινοι.

Από την άλλη πλευρά, το UKIP έχασε πολλές από τις έδρες που είχε κερδίσει το 2014, ενώ δεν κατέβασε υποψήφιους στα τρία τέταρτα των εδρών για τις οποίες έγινε η εκλογή.

Ο προερχόμενος από τους Εργατικούς δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν (REUTERS/Henry Nicholls)

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έδωσαν μάχη στο Λονδίνο, με τους Εργατικούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα κατακτούσαν ακόμη και στο Γουεστμίνστερ, προπύργιο των Συντηρητικών εδώ και δεκαετίες. Τελικά αποδείχτηκε ότι απείχαν αρκετά από αυτόν τον μάλλον φιλόδοξο στόχο.

Ο απολογισμός από τα πρώτα αποτελέσματα (με καταμετρημένες περίπου τις μισές ψήφους) όπως τον καταγράφει στο BBC πολιτικός επιστήμονας είναι ότι οι Τόρις τα πήγαν σχετικά καλά σε περιφέρειες όπου υπερίσχυσε το Leave, η ψήφος υπέρ του Brexit. Εκεί κέρδισαν ψήφους από το UKIP.

Αντίστοιχα οι Εργατικοί τα πήγαν καλύτερα σε περιοχές όπου υπερίσχυσε η ψήφος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αλλά και σε περιοχές με υψηλό ποσοστό νέων ψηφοφόρων.

Οι εκλογές περιορίστηκαν στην Αγγλία, χωρίς αναμετρήσεις στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου –ειδικά στη Σκωτία- η δυναμική υπέρ των Εργατικών και του Remain ήταν διαφορετική.

The post Κέρδη και ζημιές μετρούν Τόρις και Εργατικοί από τις τοπικές εκλογές στην Αγγλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα