Ctl+Alt+Del για τον Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης δεν είναι, πλέον, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο άνθρωπος που έχτισε από το μηδέν -από το 1995, έως και σήμερα- την υπηρεσία με τις πολυάριθμες επιτυχίες και τις δεκάδες περιπτώσεις διάσωσης ανθρώπινων ζωών, μετατίθεται σε μία δευτερεύουσα, «ανενεργή» υπηρεσία. Στον «Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού». Θα πρέπει να παρουσιαστεί εκεί, μετά τις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Σφακιανάκης διατήρησε μεν τον βαθμό τού υποστρατήγου,

αλλά η μετάθεσή του στην εν λόγω υπηρεσία -η οποία διατάχθηκε με επείγον σήμα του Διευθυντή της ΕΛΑΣ, κ. Τσουβάλα- θεωρείται σαφής υποβάθμιση. Εννοείται ότι, προφανώς, εγείρει ζήτημα μελλοντικής αποστρατείας του.

Αυτή η απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη θεωρείται απροσδόκητη, την ίδια στιγμή που «πηγές» της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι ίσως οφείλεται στο μένος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αστυνομίας στο πρόσωπό του. Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι υπήρχαν αρκετοί ομόβαθμοί του ή και υψηλόβαθμοι, οι οποίοι αγωνιούσαν λόγω των επιτυχιών τού κ. Σφακιανάκη και θεωρούσαν πως η παρουσία του ίσως επηρεάσει δυσμενώς τη δική τους πορεία και ανέλιξη στο Σώμα της Αστυνομίας. Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σφακιανάκη αναφέρουν πως ο ίδιος περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τις επίσημες ανακοινώσεις και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να παρέμβει στις αποφάσεις του Αρχηγού. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της μετακίνησής του, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υποστράτηγος Σφακιανάκης δεν αποδέχεται την εν λόγω μετακίνηση και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Την ίδια στιγμή παραμένουν στις θέσεις τους ο Αντώνης Μπάκας στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Μανώλης Πλουμής στην Οικονομική Αστυνομία και ο Χρήστος Παπαζαφείρης στην Ασφάλεια Αττικής. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους υποστρατήγους, νέος Αττικάρχης είναι ο Χρήστος Δραγατάκης, Γενικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Μπαντουβάκης. Εκτός ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος που είχε μετακινηθεί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με απόφαση Τόσκα. Τη θέση του επιτελάρχη κατέλαβε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Το θέμα, πάντως, εστιάζεται στην απομάκρυνση Σφακιανάκη. Απίστευτη και χωρίς λόγια, πραγματικά…

The post Ctl+Alt+Del για τον Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα