Σημίτης για την Κεντροαριστερά: «Το πρώτο βήμα έγινε, τώρα όλοι μαζί»

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία της συγκρότησης του φορέα της Κεντροαριστεράς πρέπει να είναι ενωτικό, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δήλωσή του με αφορμή τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του φορέα.

Στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει και σημειώνει ότι είναι αναγκαία η δημιουργία κοινού οργάνου.

Στη δήλωσή

του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια.

» Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

» Η παραδοσιακή άποψη πως “οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν” δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί».

Μετά τις 11 ψήφισε στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιώργος Παπανδρέου.

(Image photo services/Intimenews)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άρχισε από τις 8 το πρωί της Κυριακής η διαδικασία του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Την ηγεσία διεκδικούν η Φώφη Γεννηματά, η οποία στον πρώτο γύρο απέσπασε 41,27%, και ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκέντρωσε 24,73%.

Μέχρι τις 12:00 της Κυριακής είχαν ψηφίσει πάνω από 50.000 άτομα, αριθμός που είναι λίγο μεγαλύτερος από αντίστοιχο της ίδιας ώρας της περασμένης Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες μόνο με δύο υποψήφιους είναι πιο εύκολες και οι ουρές μικρότερες.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο είτε δήλωσαν μέλη είτε φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν.

Δεν απαιτείται η καταβολή 3 ευρώ, όπως την προηγούμενη Κυριακή, ωστόσο όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.

Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9-10 το βράδυ.

The post Σημίτης για την Κεντροαριστερά: «Το πρώτο βήμα έγινε, τώρα όλοι μαζί» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα