Καμίνης: Ο Πρωθυπουργός παίζει με την αγωνία ανέργων και μικρομεσαίων

Τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού περί ενίσχυσης επιχειρήσεων και ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ αποδομεί ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, κατηγορώντας τον ότι συνεχίζει να παίζει ανεύθυνα με την αγωνία χιλιάδων νέων ανέργων και «των σκληρά δοκιμαζόμενων» μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εξαγγέλλει δράσεις για ενίσχυση των επιχειρήσεων όταν επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί, δεν έχουν αξιολογηθεί έναν

χρόνο μετά, και προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί πριν από ενάμιση χρόνο, δεν έχουν καν προκηρυχθεί.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν ανακοινωθεί τέσσερις δράσεις επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ ύψους 400 εκατ. ευρώ για πτυχιούχους ανέργους για δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων, τουρισμό και μικρομεσαίους. Η αξιολόγησή τους όμως, προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχει ξεκινήσει καν η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα να χαθεί και η επόμενη τουριστική σεζόν.

Αντίστοιχα από τον Αναπτυξιακό Νόμο, 2 δισεκατομμύρια ευρώ λιμνάζουν στα συρτάρια του υπουργείου Ανάπτυξης ένα χρόνο μετά την κατάθεσή των σχετικών προτάσεων, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 800 επενδυτικών σχεδίων.

Ο Πρωθυπουργός, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης, «είτε γνωρίζει την αλήθεια και την παραποιεί, είτε δεν την γνωρίζει και δεν ενημερώνεται σωστά από τον αρμόδιο υπουργό του». «Γιατί συνεχίζει να παίζει ανεύθυνα με τις αγωνίες των νέων ανέργων αλλά και των σκληρά δοκιμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων;».

The post Καμίνης: Ο Πρωθυπουργός παίζει με την αγωνία ανέργων και μικρομεσαίων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα