Καμίνης μέσω BBC: Η Αθήνα είναι ασφαλής και σας περιμένει

Η απόλυτα επιτυχής εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα, με σχεδιασμένη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, την αποφράδα Δευτέρα -αυτό το χαμόγελο αισιοδοξίας μέσα στην απόγνωση- κίνησε το ενδιαφέρον του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, το οποίο ζήτησε συνέντευξη από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και περί την ασφάλεια της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή Newsnight, με τους δημοσιογράφους

Kirsty Wark, Emily Maitlis και Evan Davis, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Είχαμε να εκκενώσουμε την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση όπου βρίσκονταν 620 παιδιά. Ηταν μια πολύ σοβαρή επιχείρηση. Ολα τα παιδιά είναι ασφαλή. Ηταν μια επιχείρηση που διήρκεσε όλη τη νύχτα, τα τελευταία παιδιά συναντήθηκαν με τους γονείς τους στις 4.30 τα ξημερώματα».

Με την ευκαιρία, ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε ένα μήνυμα στους μελλοντικούς επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας: ότι είναι πάντα καλοδεχούμενοι σε μια ασφαλή ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Aν και η κυβέρνηση του Λονδίνου, στις 24 Ιουλίου, εξέδωσε ψύχραιμη, σοβαρή και χρηστική ανακοίνωση προς τους βρετανούς τουρίστες που παραθερίζουν στην Ελλάδα, ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η Αθήνα είναι ανεπηρέαστη από την καταστροφή στην Ανατολική Αττική (βλέπε εδώ), οι ερωτήσεις προς τον κ. Καμίνη περιελάμβαναν και έναν κάποιον δημοσιογραφικό «πανικό», μόλις κεκαλυμμένο: «Τι θα λέγατε σε όσους σκέπτονται να επισκεφθούν την Αθήνα τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι ευπρόσδεκτοι;» τον ρώτησαν.

Και ο δήμαρχος απάντησε: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι και πρέπει να επαναλάβω ότι σε ό,τι αφορά την Αθήνα ότι είναι 35 χιλιόμετρα μακριά από αυτό που συνέβη. Επομένως, το κέντρο της Αθήνας όπου συνήθως έρχονται οι τουρίστες είναι πολύ ασφαλές. Οι κοντινές παραλίες είναι πολύ ασφαλείς, τα κοντινά νησιά είναι πολύ ασφαλή. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Παρακολουθήστε απόσπασμα από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων εδώ

«Ευκαιρία να σβήσουν και τα μέτωπα της ασυνεννοησίας»

Στον αντίποδα, κατά κάποιον τρόπο, της λογικής του βρετανικού Μέσου, η ιταλική La Repubblica, απηχώντας ασφαλώς και τα αδελφικά αισθήματα των γειτόνων μας, μεταξύ άλλων σχολίων υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και φιλίας, έγραψε (σε μετάφραση από Τα Νέα) τον παρακάτω «αποχαιρετισμό στη λιτότητα»:

«Kανένα σενάριο προσεκτικά γραμμένο δεν θα μπορούσε να βρει μια καλύτερη πλοκή, για να αναστηθεί, τουλάχιστο για είκοσι τέσσερις ώρες, το πνεύμα αλληλεγγύης πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η Eνωση» (…) Τα αεροσκάφη για την κατάσβεση, που έστειλαν χθες οι ευρωπαίοι εταίροι, μπορεί να αλλάξουν την κατάσταση βοηθώντας όχι μόνον να σβήσουν τα μέτωπα, αλλά και να τελειώσει η ασυνεννοησία των τελευταίων ετών».

The post Καμίνης μέσω BBC: Η Αθήνα είναι ασφαλής και σας περιμένει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμίνης, BBC, Αθήνα,kaminis, BBC, athina