Ιρανός ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ο Σαΐντ Καρίμιαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Gem TV, νεκρός στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας δεχτεί τα πυρά αγνώστων δραστών.

Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε και ένας συνεργάτης του από το Κουβέιτ, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Το βράδυ του Σαββάτου, ένοπλοι, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μασκοφόροι, άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος που επέβαινε ο Καρίμιαν, ο οποίος πέθανε επί τόπου, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα. Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε αργότερα καμένο.

Ο Καρίμιαν

είχε δικαστεί πρόσφατα ερήμην από δικαστήριο στην Τεχεράνη σε κάθειρξη έξι ετών για «διασπορά προπαγάνδας» σχετικά με το Ιράν.

Οι επικριτές του Gem TV υποστηρίζουν ότι το κανάλι προβάλλει προγράμματα που είναι αντίθετα με τις ισλαμικές αρχές και ότι διαδίδει την δυτική κουλτούρα. Πρόκειται κυρίως για τουρκικές σαπουνόπερες με υποτίτλους στα φαρσί.

Από την πλευρά τους, μέλη της οικογένειας του Καρίμιαν ισχυρίζονται ότι το ιρανικό καθεστώς απειλούσε τον 45χρονο εδώ και τρεις μήνες.

Φέρεται δεν να σκόπευε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου ζούσε παλαιότερα. Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Καρίμιαν είχε διπλή ιρανική και βρετανική υπηκοότητα. Ωστόσο, πηγές της τουρκικής κυβέρνησης σημειώνουν ότι η δολοφονία του άνδρα ενδέχεται να σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και δράση συμμοριών.

The post Ιρανός ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα