ΗΠΑ: Βίαιη προσαγωγή νοσοκόμας που αρνήθηκε να πάρει αίμα από αναίσθητο ασθενή

19:10 2/9/2017 - Πηγή: Protagon

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η στάση ενός αστυνομικού από το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, ο οποίος κακομεταχειρίστηκε μια νοσοκόμα όταν εκείνη αρνήθηκε να πάρει αίμα από έναν ασθενή που ήταν αναίσθητος και να του το παραδώσει.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου, αλλά τα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις προ ημερών.

Πρωταγωνίστρια είναι η νοσοκόμα Αλεξ Γουόμπελς, 41 ετών, πρώην ολυμπιακή σκιέρ.

Οι εικόνες από τις κάμερες που ήταν ενσωματωμένες

στις στολές των αστυνομικών και από τις κάμερες κινητών τηλεφώνων εργαζόμενων στο νοσοκομείο δείχνουν τη νοσοκόμα να ζητάει βοήθεια και να αφήνει κραυγές τρόμου καθώς ο αστυνομικός της όρμησε, την έσπρωξε και την προσήγαγε βίαια κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στο πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Γιούτα.

Ο αστυνομικός έπειτα έσυρε τη Γουόμπελς στην έξοδο του νοσοκομείου και η νοσοκόμα οδηγήθηκε και παρέμεινε για περίπου είκοσι λεπτά μέσα σε περιπολικό της αστυνομίας, πριν αφεθεί ελεύθερη κατόπιν παρέμβασης ενός στελέχους της διοίκησης του Ιατρικού Κέντρου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ιδρύματος.

Η εκπρόσωπος εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δείγμα αίματος ενός ασθενούς μπορεί να παραδίδεται στην αστυνομία αν συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις: «ότι δίνει τη συναίνεσή του, ότι τελεί υπό κράτηση ή ότι υπάρχει (δικαστική) εντολή, και καμιά από τις αυτές τις προϋποθέσεις δεν εκπληρωνόταν», επομένως, η νοσοκόμα δεν έκανε τίποτε άλλο από το να «εφαρμόσει την πολιτική του νοσοκομείου».

«Αυτό που έγινε είναι πολύ ασυνήθιστο, όλοι έχουν υποστεί σοκ, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους μας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η δήμαρχος του Σολτ Λέικ Σίτι αλλά και ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης ζήτησαν συγγνώμη σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα χθες.

«Αυτό το οποίο είδα είναι εντελώς απαράδεκτο. Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από την Γουόμπελς για αυτό που υπέστη ενώ απλά έκανε τη δουλειά της», έγραψε η δήμαρχος Τζάκι Μπισκούπσκι στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Μάικ Μπράουν σημείωσε ότι είναι «ανάστατος» έπειτα από «όσα είδε στο βίντεο» και πρόσθεσε ότι «ελήφθησαν άμεσα μέτρα και έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα», πρόσθεσε.

Η νοσοκόμα δέχεται τη συγγνώμη της δημάρχου και του επικεφαλής της αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός ο οποίος προχώρησε στη βίαιη προσαγωγή της νοσοκόμας «τέθηκε σε διαθεσιμότητα», ενώ οι πρακτικές όσον αφορά τη λήψη δειγμάτων αίματος υπόπτων αναθεωρούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

The post ΗΠΑ: Βίαιη προσαγωγή νοσοκόμας που αρνήθηκε να πάρει αίμα από αναίσθητο ασθενή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα