Η τελευταία εικόνα του μακελάρη του Βερολίνου

Πώς διέσχισε τη μισή Ευρώπη; Είχε συνεργούς; Τα ερωτήματα για την πορεία που ακολούθησε ο Ανίς Αμρί, ο 24χρονος Τυνήσιος που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζουν να απασχολούν τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Ο Αμρί καταζητείτο από τους Γερμανούς, οι φωτογραφίες του είχαν δημοσιοποιηθεί σε όλα τα διεθνή μέσα και είχαν ενημερωθεί οι αστυνομικές δυνάμεις κάθε χώρας. Ωστόσο κατάφερε να βρεθεί στην Ολλανδία, να μπει στη Γαλλία, να θεαθεί στον σταθμό της Λυόν και τελικά να φτάσει ως το Μιλάνο

όπου και έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών την περασμένη Παρασκευή.

Τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου ο 24χρονος Τυνήσιος έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Μιλάνο και εκεί καταγράφηκε η παρουσία του από το κύκλωμα.

Την φωτογραφία του μάλιστα έδωσε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία και εκεί απεικονίζεται ο Αμρί να περπατά φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα και έχοντας ένα σακίδιο πλάτης, ενώ μπροστά του προχωρούν ανυποψίαστες τέσσερις γυναίκες με βαλίτσες.

Uno delle foto che ricostruiscono gli spostamenti di #AnisAmri nella Stazione Centrale di Milano la notte del 23 dicembre 2016 pic.twitter.com/R97yBNMlvc

— Polizia di Stato (@poliziadistato) December 27, 2016

Στο μεταξύ οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι ο Αμρί πέρασε από τη Λυόν, στην κεντροανατολική Γαλλία: «Ενας άνδρας, (τα χαρακτηριστικά του οποίου) αντιστοιχούν στου δράστη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22ας Δεκεμβρίου στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ φορούσε σκούφο και κρατούσε ένα σακίδιο» περιέγραψε αστυνομική πηγή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο. «Μοιάζει να είναι μόνος του στις εικόνες» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστεί πώς ο Ανίς Αμρί, που φέρεται να σκότωσε 12 ανθρώπους με το φορτηγό που οδηγούσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατάφερε να φύγει από τη γερμανική πρωτεύουσα για να μεταβεί στη Γαλλία και κατόπιν στην Ιταλία.

The post Η τελευταία εικόνα του μακελάρη του Βερολίνου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα