Η βραδιά που ο Μπράιαντ υποκλίθηκε στον Αντετοκούνμπο

Λίγες ώρες προτού πατήσει για τελευταία φορά του παρκέ του Χάρις Μπράντλεϊ Σέντερ στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν, ο Κόμπι Μπράιαντ, ένας από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, μάλλον δεν ήξερε τι θα του συμβεί. Ηξερε βέβαια ότι θα είναι μια ακόμα δύσκολη ή και άχαρη βραδιά – από αυτές που έχει πολλές εφέτος κατά την αποχαιρετιστήρια σεζόν του στο ΝΒΑ, όπου οι λιγοστές του αντοχές δοκιμάζονται από νεότερους και πιο φρέσκους αντιπάλους. Αλλά σίγουρα δεν ήξερε τι ήταν ακριβως αυτό που θα του συμβεί.

«Για

να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα ότι ο Κόμπι γνωρίζει ποιος είμαι» είχε πει λίγο νωρίτερα ένας 22χρονος Ελληνας στην κάμερα, όταν του είχαν μεταφέρει κάποια καλά λόγια που είχε πει για αυτόν ο σπουδαίος άσος των Λέικερς του Λος Αντζελες. Ο Ελληνας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και ήταν αυτό που συνέβη στον μεγάλο Μπράιαντ.

Ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς απέναντι στους Λος Αντζελες Λέικερς με μια εκπληκτική στατιστική: Ηταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους, μάζεψε τα περισσότερα ριμπάουντ (12), μοίρασε τις περισσότερες ασίστ (11) και έκανε περισσότερα κλεψίματα (3) και κοψίματα (4) από κάθε άλλον παίκτη στο γήπεδο.

Πολύ λογικά οι Μπακς επικράτησαν των φημισμένων αντιπάλων τους με 108-101. Αλλά αυτά είναι απλώς αριθμοί, έστω και αν πρόκειται για το πρώτο triple double της καριέρας του, δηλαδή διψήφιοι αριθμοί σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες.

Το θέμα εδώ είναι η υπόκλιση του παλαιού στον νέο.

Ο Μπράιαντ, των 20 ετών στο ΝΒΑ, των πέντε πρωταθλημάτων και της τρίτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, τελείωσε τον αγώνα με μόλις 15 πόντους και μέτρια στατιστικά – έπαιξε άλλωστε λίγο. Αυτό κάνει συνήθως κάτι τέτοιες βραδιές: Παίζει κυρίως για να αποχαιρετίσει τους οπαδούς όλων των αντίπαλων ομάδων, που υποκλίνονται στο απίστευτο ταλέντο του (33.305 πόντοι είναι αυτοί) και στη μοναδική πίστη του σε μια ομάδα – δεν έχει υπάρξει άλλος που να έχει φορέσει επί δύο δεκαετίες μόνο μία φανέλα. Αλλά αυτό που κάνει επίσης ο Μπράιαντ σε κάτι τέτοιες αποχαιρετιστήριες βραδιές είναι να καλωσορίζει το νέο. Οταν το συναντήσει.

Respect. #OwnTheFuture ( @tynowell) pic.twitter.com/dkqlLwhVFM

— Milwaukee Bucks (@Bucks) February 23, 2016

«Είναι ένα μεγάλο ταλέντο», επανέλαβε μετά τον αγώνα ο Μπράιαντ για τον Αντετοκούνμπο. Νωρίτερα είχε πει ότι ο 22χρονος Ελληνας είναι «απίστευτος» και ότι «δεν καταλαβαίνει πόσο ταλέντο διαθέτει». Ο Γιάννης, το «Greek Freak» του ΝΒΑ, μπορεί να είναι σίγουρος ότι πλέον ο μεγάλος του Λος Αντζελες γνωρίζει ποιος είναι. Και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε πόσο χαρούμενος είναι που το «πρότυπό» του μίλησε με τόσο καλά λόγια για εκείνον.

The post Η βραδιά που ο Μπράιαντ υποκλίθηκε στον Αντετοκούνμπο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα