Η πρώτη κοινή εμφάνισή της Κοτιγιάρ με τον Πιτ

«Ο Μπραντ Πιτ είναι καλός άνθρωπος. Είναι πραγματικά ένας καλός άνθρωπος. Αυτό με εντυπωσίασε σ’ αυτόν όταν τον συνάντησα, για πρώτη φορά, στις πρόβες για τα γυρίσματα της ταινίας», δήλωσε η 41χρονη Μαριόν Κοτιγιάρ για τον συμπρωταγωνιστή της και παραγωγό της ταινίας με τίτλο «Allied». Την ταινία σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ζεμέκις και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου (η πρεμιέρα

στις ΗΠΑ θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου).

Οι δηλώσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο Λος Αντζελες, σε ειδική avant première που πραγματοποιήθηκε για κοινό και κριτικούς, λίγες μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας σε όλο τον κόσμο.

Οσο για τον 52χρονο Μπραντ Πιτ, που εμφανίστηκε φανερά αδυνατισμένος –και κάπως καθυστερημένος– στην εκδήλωση, ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος. Το ίδιο πρωί, είχε μόλις απαλλαγεί δικαστικά από το κατηγορητήριο της Αντζελίνα που τον έφερε να έχει επιτεθεί μεθυσμένος στον Μάντοξ, τον υιοθετημένο γιο του πρώην ζεύγους, εν πτήσει με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η υπόθεση της ταινίας με τίτλο «Allied» εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο αξιωματικός Μαξ (Μπραντ Πιτ) ερωτεύεται τη Μαριάν (Μαριόν Κοτιγιάρ) αλλά υποψιάζεται πως εκείνη είναι κατάσκοπος των Γερμανών

«Σας ευχαριστώ που μου έχετε φερθεί τόσο διακριτικά», δήλωσε στο κοινό που τον καταχειροκρότησε μόλις εμφανίστηκε στην αίθουσα. «Περνάω μια πολύ δύσκολη περίοδο, και ο τρόπος με τον οποίο με στηρίζετε με βοηθάει πολύ».

Η ταινία «Αllied» είναι μια δραματική περιπέτεια εποχής, η οποία εκτυλίσσεται στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο – στην ατμοσφαιρική Καζαμπλάνκα και στο Λονδίνο. Ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν καναδό αξιωματικό σε αποστολή στη Βόρεια Αφρική, ο οποίος γνωρίζει και ερωτεύεται τη Μαριόν Κοτιγιάρ που είναι μέλος της Γαλλικής Αντίστασης. Κάποια στιγμή του λένε πως η αγαπημένη του είναι πράκτορας των Γερμανών και τότε εκείνος καταρρέει. Ωστόσο παραμένει μαζί της και προσπαθεί να διαχειριστεί τις βασανιστικές υποψίες. Το ζευγάρι μάλιστα αποκτά και ένα παιδί.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ με τον σύντροφο και πατέρα των δύο παιδιών της, γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Γκιγιόμ Κανέ. Εδώ σε παλιότερη φωτογραφία τους

Παιδί θα αποκτήσει σύντομα και η Μαριόν Κοτιγιάρ, από τον επί 10 περίπου χρόνια σύντροφό της Γκιγιόμ Κανέ – το ότι το παιδί είναι δικό του τονίστηκε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου. Οι φήμες που ξέσπασαν το καλοκαίρι, ήθελαν το παιδί να είναι του Μπραντ Πιτ και ουσιαστικά αυτό να αποτελεί την αιτία για την αίτηση διαζυγίου της Αντζελίνα Τζολί.

«Αυτή θα είναι η πρώτη και η μόνη αντίδρασή μου στον σίφουνα ειδήσεων που ξέσπασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ο οποίος με παρέσυρε κι εμένα», έγραψε η Μαριόν Κοτιγιάρ στον λογαριασμό της στο Instagram πριν από λίγους μήνες, όταν ανακοινώθηκε ότι οι Μπραντζελίνα χωρίζουν. «Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοια σχόλια, ούτε να παίρνω στα σοβαρά τέτοιου είδους θέματα, αλλά σήμερα κάνω εξαίρεση, διότι αυτή τη ιστορία, καθώς ξετυλίγεται, επηρεάζει ανθρώπους που αγαπώ. Οπότε πρέπει να μιλήσω.

Στην avant première της ταινίας που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες, η Μαριόν Κοτιγιάρ εμφανίστηκε με φόρεμα εγκυμοσύνης Dior

»Πολλά χρόνια πριν, γνώρισα τον άνδρα της ζωής μου, τον πατέρα του γιου μου και του παιδιού που περιμένουμε. Αυτός είναι η αγάπη μου, ο καλύτερος φίλος μου, ο μόνος που χρειάζομαι». Αυτή ήταν και η πρώτη αναφορά της Κοτιγιάρ στην εγκυμοσύνη της. Οσο για το σχόλιό της, στην ίδια ανάρτηση, για τους Μπραντζελίνα; «Τους εύχομαι να είναι ήρεμοι, μέσα σ΄αυτή τη θύελλα».

Στην avant première η γαλλίδα ηθοποιός δεν έκανε καμία αναφορά στην πιο πάνω ανάρτηση. Περιορίστηκε να μιλάει για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον αμερικανό σταρ κατά τη γνωριμία και τη συνεργασία τους στα πλατό.

Ο Μπραντ Πιτ, φανερά αδυνατισμένος αλλά και χαρούμενος, έφτασε λίγο καθυστερημένα στη συνέντευξη Τύπου. Το ίδιο πρωί είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της Αντζελίνα Τζολί ότι επιτέθηκε στον υιοθετημένο γιο τους, Μάντοξ

«Η χημεία που είχαμε με τον Μπραντ Πιτ από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε στις πρόβες, ήταν εξαιρετική. Είναι τόσο καλός ηθοποιός και τόσο ευγενικός άνθρωπος που δύσκολα μπορεί να πάει μαζί του κάτι στραβά.

»Πάντα έχω άγχος στα γυρίσματα. Φοβάμαι μήπως δεν διαβάζω σωστά τις ατάκες, μήπως δεν λέω όπως πρέπει τα λόγια μου. Παθαίνω πανικό και σκέφτομαι: “Θεέ μου τι θα σκεφτούν για μένα αν τα πω χάλια;”», συμπλήρωσε η Μαριόν Κοτιγιάρ.

Μα τόσο άγχος μετά από τόσες ταινίες, τόσες καλές κριτικές και τόσα βραβεία; «Κάθε νέα ταινία είναι και μια νέα ιστορία, είναι σαν ένας νέος έρωτας. Είσαι ερωτευμένος, ζεις σε μια σχέση για 10 χρόνια με κάποιον και χωρίζετε. Την επόμενη φορά που θα ερωτευθείς, στην αρχή, νιώθεις σαν να μπαίνεις μέσα σε έναν καινούργιο κόσμο. Ετσι νιώθω κάθε φορά που υποδύομαι έναν νέο χαρακτήρα».

Μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Χάμπστεντ, του Λονδίνου. Το σημερινό πανάκριβο προάστιο, με την αρχιτεκτονική που εντυπωσίασε τον Μπραντ Πιτ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξένησε πρόσφυγες από την Ανατολική Ευρώπη και υπήρξε ορμητήριο της Αντίστασης

Ο Μπραντ Πιτ, για τον ρόλο του στη συγκεκριμένη ταινία, παρακολούθησε μαθήματα γαλλικών προκειμένου να βελτιώσει την προφορά του. «Εχει κάνει εκπληκτική δουλειά!», δήλωσε η Κοτιγιάρ. «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαθαίνεις μια άλλη γλώσσα. Εγώ χρειάστηκε να μάθω αγγλικά αλλά ακόμα και σήμερα αγωνίζομαι με την προφορά κάποιες φορές. Ωστόσο έχω εντυπωσιαστεί από την αφοσίωση του Μπραντ στα γαλλικά».

Τα αγγλικά είναι και σήμερα απαραίτητα για να κάνει κάποιος καριέρα στο Χόλιγουντ; «Ναι. Κι εγώ ήθελα από μικρή να το κατακτήσω. Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να γίνω πριγκίπισσα με πλούτη και έναν ωραίο πρίγκιπα πάνω σε άσπρο άλογο. Ηθελα να γίνω σταρ του Χόλιγουντ και να το κατακτήσω. Και γι’ αυτόν τον λόγο μου αρέσει αυτή η ταινία. Η ατμόσφαιρά της και ο ρόλος μου, μου θυμίζει την Γκρέτα Γκάρμπο και την Οντρεϊ Χέπμπορν – τις σταρ που είχα ως πρότυπα από παιδί».

Μοιραία, κάποια στιγμή, η γαλλίδα σταρ ρωτήθηκε και για τις φήμες του καλοκαιριού. Η απάντησή της ήταν απόλυτη: «Περιμένω το δεύτερο παιδί μου από τον Γκιγιόμ Κανέ, με τον οποίο είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Ο γιος μας, ο Μαρσέλ, που έγινε 5 ετών, ανυπομονεί για το αδελφάκι του».

Η Μαριόν Κοτιγιάρ ενθουσιάστηκε με τον ρόλο της στην ταινία, επειδή της θυμίζει χαρακτήρες που υποδύθηκαν τα πρότυπά της, Γκρέτα Γκάρμπο και Οντρεϊ Χέπμπορν

Ο Μπραντ Πιτ στη συνέντευξη Τύπου ήταν πιο λακωνικός. «Μπήκα κυριολεκτικά μέσα στον χαρακτήρα που υποδύομαι, στην ταινία. Απόλαυσα τις όμορφες στιγμές της σχέσης, βασανίστηκα με τις στιγμές της αμφιβολίας, μου άρεσαν τα γυρίσματα στην Καζαμπλάνκα, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ και το Χάμπστεντ του Λονδίνου – εκεί όπου καταλήγει το ζευγάρι, ο Μαξ και η Μαριάν.

»Το Χάμπστεντ με ενδιέφερε και αρχιτεκτονικά. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, στο προάστιο αυτό συνέρρευσε πολύς κόσμος από την Ανατολική Ευρώπη. Εκεί οργανώνονταν πολλές επιχειρήσεις της αντίστασης – μοιραία υπήρχαν και πολλοί κατάσκοποι. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν από τα ατμοσφαιρικά κτήρια που βλέπουμε σήμερα. Μια ολόκληρη εποχή. Αυτό με μάγεψε. Ως παραγωγός της ταινίας, βλέπετε, ασχολήθηκα με όλους τους τομείς – όχι μόνο με τον ρόλο μου».

The post Η πρώτη κοινή εμφάνισή της Κοτιγιάρ με τον Πιτ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα