Η παρέμβαση του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου

22:02 5/2/2016 - Πηγή: Protagon

Εβδομήντα λέξεις. Τόσες χρειάστηκαν για να επιστρέψουν ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου στην επικαιρότητα. Με εμφατικό τρόπο. Με μια λιτή αλλά περιεκτική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον Τύπο του Σαββατοκύριακου το ζεύγος Αγγελοπούλου έσπευσε να τοποθετηθεί επί ενός ζητήματος που αφορούσε τον γιο τους, Παναγιώτη και άφηνε υπαινιγμούς για την προσωπική του ζωή:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

» Δεχόμαστε ως οικογένεια, τον τελευταίο καιρό, πέρα από κάθε ανεκτό όριο, συκοφαντική και ανοίκεια επίθεση κατά της υπόληψης και της ακεραιότητάς μας. Οπως συχνά έχει γίνει στο παρελθόν.

» Με ψευδές δημοσίευμα

επιχειρήθηκε επίθεση ακόμη και κατά του γιού μας.

» Δεν υπάρχει πια κανένα όριο ανοχής, ούτε περιθώριο σιωπής. Ολα εξαντλήθηκαν.

» Στην παρακμή πλευρών της σύγχρονης Ελλάδας στεκόμαστε υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την υπόληψη της οικογένειάς μας.

» Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου».

Ο τρόπος είναι αναμφίβολα εμφατικός. Η προέδρος της οργανωτικής επιτροπής του Αθήνα 2004 και ο επιχειρηματίας σύζυγός της, ξεκαθαρίζουν με αυτήν την τελευταία αφορμή πως δεν υπάρχει, πλέον, περιθώριο καμίας άλλης ανοχής, προεξοφλώντας την ανάληψη δράσης.

Είναι, ωστόσο, κατά κάποιους, ένας τρόπος ασύμμετρος. Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου απαντούν μέσω των συμβατικών μέσων ενημέρωσης και με τους βασικούς κανόνες ηθικής, σε άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύονται μέσω του οχετού του Διαδικτύου και του σκανδαλοθηρικού Τύπου. Με αυτή την κίνηση, τρόπον τινά, «νομιμοποιούν» αυτά τα Μέσα και αυτές τις τακτικές, καθώς όταν απαντάς με επίσημη διακοίνωση σε σκιές, τις αναγνωρίζεις -ουσιαστικά- ως συνομιλητές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ανακοίνωση που θα απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα. Δύο από τα πιο γνωστά πρόσωπα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου κάνουν λόγο για «παρακμή πλευρών της Ελλάδας» και μιλούν για ανοίκειες επιθέσεις που έχουν γίνει συχνά και στο παρελθόν. Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών.

The post Η παρέμβαση του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα