Η Μελάνια «πουλάει» στη Σεβνίτσα

Η Μελάνια Τραμπ είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη γενέτειρά της, Σεβνίτσα. Είναι το πρόσωπο που μπορεί να κάνει την κωμόπολη των 4.500 κατοίκων ένα νέο τουριστικό hot spot της Ευρώπης. Το μυρίστηκαν οι κάτοικοι και επιχειρηματίες πολύ πριν γίνει η Melanija Knavs (το όνομά της στα Σλοβένικα) Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Τώρα πια, αυτό το όμορφο, ψυχρό πρόσωπο φιγουράρει σε γιγαντοαφίσες στην εξοχή της Σλοβενίας, σε βάζα με μέλι, σε κέικ, τούρτες, καραμέλες,

ακόμη και στον κατάλογο εστιατορίου στο πιάτο της πέστροφας!

«Πρώτη Κυρία», το νέο, «ευγενές» κρασί που πωλείται στο ιστορικό κάστρο της κωμόπολης

Και εδώ και λίγες εβδομάδες, η Πρώτη Κυρία είναι ένα νέο είδος κρασιού. Το κρασί «Πρώτης Κυρία» βγήκε στην αγορά στις αρχές του Απριλίου. Κοστίζει 27,90 ευρώ -κάποιοι πρότειναν να ανέβει η τιμή στα 500 ευρώ- και έκανε την εμφάνισή του θριαμβευτικά: στο ιστορικό κάστρο της πόλης. Μέσα σε τρεις ημέρες τα 300 μπουκάλια εξαντλήθηκαν. «Δεν είναι δυνατό κρασί, είναι ευγενές σαν τη Μελάνια», είπε στη βρετανική Guardian ένας από τους τέσσερις οινοπαραγωγούς, ο Λόγζε Κέριν.

Στη συλλογή που παρουσίασε με τους συναδέλφους του περιλαμβάνεται και σαλάμι από ένα σπάνιο είδος γουρουνιού (Krškopoljc), σοκολάτες και κρέμες προσώπου. «Εχουμε καλό κρασί, έχουμε τα καλύτερα σαλάμια και έχουμε άλλα προϊόντα που είναι πολύ καλά. Δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε να τα προσφέρουμε σε ένα πιο ευρύ κοινό», τόνισε ο ίδιος.

Τούρτα μους σοκολάτα με το όνομα Μελάνια, προς τιμήν της Πρώτης Κυρίας, σε φούρνο στη Σεβνίτσα (Jack Taylor/Getty Images/Ideal Image)

Βέβαια, πλέον, τυπικά, χρειάζονται την έγκριση της Πρώτης Κυρίας αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομά της για εμπορικούς σκοπούς και να κολλήσουν τη φωτογραφία της στη συσκευασία ενός σαλαμιού. Η ίδια έχει προσλάβει μία σλοβένικη δικηγορική εταιρεία (Pirc Musar & Partnerji) για να προστατεύει τα δικαιώματά της και να αποτρέπει την κατάχρηση του ονόματός της.

Αλλά οι παραγωγοί δεν φοβούνται τίποτα. Ή πνίγουν τις ανησυχίες τους μπροστά στη μοναδική ευκαιρία που εμφανίστηκε για την πόλη τους όταν οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αλλωστε, ό, τι και να κάνει, η Μελάνια Τραμπ είναι μία ατραξιόν. Ενα τουριστικό γραφείο στην πόλη -την οποία εγκατέλειψε η ίδια όταν ήταν έφηβη, μετακομίζοντας στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα- οργανώνει τουρ για τους επισκέπτες της πόλης στα σημεία –σταθμούς της παιδικής ηλικίας της Πρώτης Κυρίας.

Ράφι με μέλι όπου υπερπροβάλλεται το πρόσωπο της Μελάνια Τραμπ σε κατάστημα με τουριστικά είδη στη Σλοβενία (Jack Taylor/Getty Images/Ideal Image)

Και ήδη, από τότε που άρχισε η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά. «Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης ήθελαν να δείξουν ποια είναι η γενέτειρα της υποψήφιας Πρώτης Κυρίας και πολλοί από αυτούς επισκέφθηκαν τη Σλοβενία για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες. Αλλά και πέρα από τα μίντια, ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση το Visit Slovenia.

Αρέσει η «Μελανιομανία» στους ντόπιους; Κάποιοι, σύμφωνα με το BBC έχουν κουραστεί. Οσοι δεν βγάζουν κέρδος από το όνομά της.

The post Η Μελάνια «πουλάει» στη Σεβνίτσα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα