Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το… #kinima_twn_54

Η τροπολογία που πέρασε την Τετάρτη είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, μάλλον απηχούσε το τουριστικό πνεύμα της εποχής: «Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου». Και ευλόγως καταλαβαίνει κανείς ότι δεν ήταν δύσκολο να προκληθούν αντιδράσεις.

Την ώρα που γίνονται

παντού περικοπές – σε συντάξεις, σε μισθολόγια, σε δαπάνες στην Υγεία και στην Παιδεία και στην Αμυνα, την ώρα που αυξάνονται οι φόροι, η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να περάσει μια τροπολογία για να καλοπερνούν στο εξωτερικό οι συνοδοί του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Κοτζιά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Α, και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που πέρασε εκπρόθεσμα,«εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

» Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Δείτε εδώ την επίμαχη τροπολογία

Χαρακτηριστικό του κραυγαλέου του πράγματος είναι πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος (το οποίο κατά πολλούς θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Δεν χρειάστηκε παρά λίγη ώρα αυτή η τροπολογία να προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και να δημιουργήσει γρήγορα διαδικτυακό κύμα διαμαρτυρίας και ένα σχετικό hashtag στο Twitter: #kinima_twn_54

Η εν λόγω ετικέτα δημιουργήθηκε από αναφορές του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη καθώς και του βουλευτή Κυκλάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση που αποκάλυψαν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάρο θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 54 άτομα!

Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 27, 2016

Εδώ Ουγκάντα!Μολις ψήφισαν τροπολογία για χωρις όριο οι δαπάνες συνοδών Π/Θ κ ΥΠ Αμυνας!Τυχαια στην Παρο πάνε για εγκαίνια κ (ΠΣΚ) 54 άτομα!

— Giannis Vroutsis (@VroutsisGiannis) July 27, 2016

Ακολούθησε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του:

«Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν. Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”.

»Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων! Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους».

Όλοι μαζί στα πεντάστερα: Με έξοδα του προϋπολογισμού και τροπολογία της τελευταίας στιγμής. #topotami #vouli pic.twitter.com/L2CkGdFT4x

— Π. Καρκατσούλης (@pkarkatsoulis) July 27, 2016

The post Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το… #kinima_twn_54 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα