Η κυρία με την κότα

Είναι λέει ακτιβίστρια και έριξε μια κότα μέσα στο Μαξίμου. Εκεί που ξύπνησε δηλαδή, είπε, τι να κάνω για να αντιδράσω, πώς να τους την πω, ας ρίξω μια κότα στην αυλή τους. Ζωντανή, να μπει μέσα και να βοσκήσει κιόλας. Μπορεί και να το σχεδίαζε μέρες. Να μελετούσε το σχέδιο «κότα», όπως ο στρατηγός μελετά στον πόλεμο το σχέδιο επίθεσης στον εχθρό.

Αμόλησε το πουλερικό, τους μετέφερε και μήνυμα: παριστάνετε τους κόκορες αλλά είστε κότες. Βαθύ. Το είχε γραμμένο πάνω στη μπλούζα της το μέσατζ της επίθεσης. Ουάου. Πόσταρε και στα σόσιαλ φωτογραφία με την κότα πριν, φωτογραφία με την ίδια στο

τμήμα μετά την κοτο-επίθεση. Ηρωική φωτογραφία, περήφανη, που είχε τέτοια φαεινή ιδέα, που έκανε τέτοιο καλό στην πατρίδα της και την έπιασαν οι κακές αρχές. Ξανά ουάου.

Στην κρίση φαίνεται ο άνθρωπος, εκεί αποκαλύπτεται λένε. Βλέπεις πώς κάποιος αντιδρά στην κρίση και καταλαβαίνεις αμέσως ποιός είναι και τι μυαλά κουβαλάει στο κεφάλι του. Αλλος αντιδρά καταστρώνοντας σχέδια, άλλος κρύβεται, άλλος παθαίνει πανικό, άλλος κατάθλιψη, άλλος ζαμανφουτισμό. Και υπάρχει κι αυτός που πετάει κοτούλες στις αυλές των εχθρών.

Οι γραφικοί μας κυβερνούν, μέσα κι έξω απ’ το Μαξίμου. Και αυτό είναι το πιο τρομαχτικό απ’ όλα

Θα μπορούσαν να είναι και σκέτα αυγά. Να σκάσουν στα μαρμαρένια πλακάκια του Μαξίμου να τα πατήσει ο Τσίπρας κι ο Κατρούγκαλος, να το δείξουν στις ειδήσεις, να το σχολιάσουμε στα σόσιαλ και κάτι να τρέχει στα γύφτικα. Γιατί μόνο εκεί μπορεί να τρέξει κάτι με τέτοιες αντιδράσεις.

Και πάνω που απορείς γιατί εκεί μέσα, στο Μαξίμου, έχει κατασκηνώσει θίασος γραφικών πολιτικών, εμφανίζονται απέξω τέτοιες κυρίες και κύριοι, πιο γραφικοί κι από χωριό στο Πήλιο και καταλαβαίνεις. Και μέσα στο Μαξίμου γραφικοί και έξω απ’ το Μαξίμου γραφικοί. Λογικό. Οι μεν έβαλαν μέσα τους δε, πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς; Πάντα έτσι γίνεται, απλά μαθηματικά.

Ενας τέτοιος γραφικός ψήφισε τον κύριο που έκανε απεργία πείνας τρώγοντας, μια τέτοια γραφική κυρία ψήφισε και τον άλλο που μιλούσε στο βήμα της Βουλής με κασετοφωνάκι κι ήθελε να δροσίσει πατάτες. Τέτοιοι γραφικούληδες ψήφισαν και την τύπισσα που τώρα φωτογραφίζεται με κόκκινες τουαλέτες και κάνει κριτική στην κυβέρνηση παίρνοντας πόζες μοντέλου. Και την άλλη που είπε ότι οι πρόσφυγες λιάζονται. Και τον άλλο που βγάζει σέλφι με τις υπογραφές του και θέλει να μπουκάρει σε θέατρα. Κι εκείνους που τώρα σε καλούν να διαδηλώσεις κατά των μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν, ένας γραφικός τους ψήφισε κι αυτούς.

Οι γραφικοί μας κυβερνούν, μέσα κι έξω απ’ το Μαξίμου. Και αυτό είναι το πιο τρομαχτικό απ’ όλα.

ΥΓ: Και εν πάση περιπτώσει, άμα θες να ρίξεις ζώο στο Μαξίμου, κάντο σωστά. Ρίξε λιοντάρι.

The post Η κυρία με την κότα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα