Η ΙΚΕΑ αντιμέτωπη με… επιδημία παράνομων «πιτζάμα πάρτι»

Η ψυχαγωγία είναι βασικός στόχος της επιχείρησης IKEA. Αλλά κάποιοι το έχουν παρατραβήξει. Η επιχείρηση με καταστήματα επίπλων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί από εφήβους να σταματήσουν να τρυπώνουν στα καταστήματα και να περνούν εκεί τα βράδια. Σύμφωνα με το BBC, η σουηδική επιχείρηση έχει καταγράψει 10 επεισόδια «παράνομης» διανυκτέρευσης σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο.

Η τάση άρχισε –πού αλλού;- στο Διαδίκτυο. Εκεί ανάρτησαν το περασμένο καλοκαίρι

δύο έφηβοι από το Βέλγιο ένα βίντεο όπου αποκαλύπτουν τι έκαναν το βράδυ που κοιμήθηκαν κρυφά σε ένα κατάστημα της επιχείρησης. Είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπες για τρεις ώρες, ώστε να μην πρέπει να φύγουν από το κατάστημα όταν κλείσει, κι ύστερα είχαν όλο το μαγαζί δικό τους. Κυρίως δοκίμαζαν κρεβάτια -πόσο μαλακά είναι, πόσο ζεστά είναι τα σκεπάσματα και κατά πόσο προσφέρονται για να χοροπηδάς πάνω τους. Το βίντεο συγκέντρωσε σχεδόν 1,9 εκατ. κλικ!

Το πιο πρόσφατο «πιτζάμα πάρτι» μέσα σε ΙΚΕΑ σημειώθηκε στο Γιένσεπινγκ της νότιας Σουηδίας, όταν μία ομάδα 14χρονων κοριτσιών εντοπίστηκε μέσα στο κατάστημα ένα πρωινό από εργαζόμενους. Τα συγκεκριμένα παιδιά τη γλίτωσαν. Αλλά ένα ζευγάρι 15χρονων κοριτσιών που εντοπίστηκαν τον Οκτώβριο σε κατάστημα του Μάλμο παραπέμφθηκαν στην αστυνομία για την παραβίαση ξένης ιδιοκτησίας.

Κάπως έτσι η επιχείρηση αναγκάστηκε να κάνει μία επίσημη έκκληση: «Εκτιμούμε το γεγονός ότι αρέσει στον κόσμο η ΙΚΕΑ και επιδιώκουμε να δημιουργούμε ωραίες εμπειρίες για τους καταναλωτές», ανέφερε ανακοίνωση του εκπροσώπου του καταστήματος στη Βρετανία. «Ωστόσο, η ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και γι΄αυτό δεν επιτρέπουμε διανυκτερεύσεις στα καταστήματά μας».

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, λειτουργούν σχεδόν 400 καταστήματα.

The post Η ΙΚΕΑ αντιμέτωπη με… επιδημία παράνομων «πιτζάμα πάρτι» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα