Η γερμανική βουλή απαγόρευσε τους γάμους σε άτομα κάτω των 16 χρόνων

11:14 3/6/2017 - Πηγή: Protagon

Ο κύβος ερρίφθη ή όπως ο Καίσαρας θα έλεγε alea jacta est. Ένα μέτρο που κάθε ευρωπαϊκή χώρα οφείλει να λάβει έγινε νόμος του κράτους αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο φτωχό αλλά sexy Βερολίνο, όπως είχε με νεανική γλώσσα χαρακτηρίσει την γερμανική πρωτεύουσα ο πάλαι ποτέ πρώτος πολίτης της Κλάους Βοβεράιτ.

Από τούδε και στο εξής κανένας γάμος δεν θα έχει νομική ισχύ όταν η ηλικία των μελλόνυμφων είναι μικρότερη των 16 χρόνων. Κλείνοντας κάθε δυνατό παραθυράκι, το παραπάνω μέτρο

αφορά και τα ζευγάρια που μόνο το ένα από τα δύο μέλη είναι μικρότερα των 18 πριν την γαμήλια σύζευξη. Οι εν ισχύ γάμοι παύουν νομικά να υφίστανται όταν το ένα ή και τα δύο μέλη εμπίπτουν στους παραπάνω αναφερθέντες ηλικιακούς περιορισμούς.

Η γερμανική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα δικαιώματα της γυναίκας Terre des Femmes χειροκρότησε την απόφαση, κάνοντας λόγο για ένα καθοριστικό χτύπημα ενάντια στην γυναικεία εκμετάλλευση, καθώς αναμένεται, μετά την επικύρωση της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας, να εξαλειφθούν φαινόμενα οικονομικής εξάρτησης των γυναικών, οι οποίες πέφτουν θύματα ως άλλη βορά, ως άλλο άθυρμα στις ορέξεις του «ισχυρού» φύλου.

Η γερμανική κυβέρνηση, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό της, αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά στον απόηχο των όλο και αυξανόμενων περιστατικών γάμου ανάμεσα σε ανήλικους, προερχόμενους κυρίως από τις βασικές χώρες των προσφυγικών ροών. Το πολιτικό σήμα δόθηκε, η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, το αν αυτή θα καταλήξει στην κερκίδα ή θα ψάχνει να βρει το τέρμα είναι μία άλλη συζήτηση.

The post Η γερμανική βουλή απαγόρευσε τους γάμους σε άτομα κάτω των 16 χρόνων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα