Η χώρα απεργεί και διαδηλώνει

12:13 4/2/2016 - Πηγή: Protagon

H χώρα διαδηλώνει κατά του Ασφαλιστικού. Με μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σχεδόν όλες οι κοινωνικές δυνάμεις στρέφονται εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι συγκεντρώσεις αναμένονται ογκώδεις, ενώ βασικοί τομές της δραστηριότητας στη χώρα έχουν «παραλύσει». Μένει, βέβαια, να φανεί κατά πόσο η

πίεση προς την κυβέρνηση θα αποβεί και αποτελεσματική.

Στην πρωτεύουσα η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. «Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην Αθήνα δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.
Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας με κλειστούς δρόμους και αστυνομικό κλοιό γύρω από το Hilton που διανέμουν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

"Θα'ναι σαν Κυριακή αλλά θα είναι Πέμπτη"
Γέρων Μνημόνιος ο Τρίτος #apergia #4Feb pic.twitter.com/GUBtvRCIp7

Nikos Andritsos (@andritsos) February 4, 2016

Κλειστά καφέ στη Λαρισα! Σε ιστορικότητα συγκρίνεται μόνο με Γαλιλαίο και Κοπέρνικο! #apergia pic.twitter.com/RrvJGkekz4

— ΛευτέρηςΠαπαστεργίου (@LPapastergiou) February 4, 2016

#lawyers_on_strike pic.twitter.com/y8X9bZPIHM

— rizoslaw (@rizoslaw) February 4, 2016

The post Η χώρα απεργεί και διαδηλώνει appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα