Η αλήθεια είναι εκεί έξω

Η αλήθεια είναι, όντως, εκεί έξω. Σε αντίθεση με το κλασικό μότο της γνωστής σειράς «X-Files» που υπονοούσε -με μυθοπλαστικό τρόπο- ότι υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε και σχετίζονται με εξωγήινους, η CIA παραδέχεται πως κάτι τέτοιο ισχύει. Ή, τέλος πάντων, μπορεί και να ισχύει.

Οι πράκτορες των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα χιλιάδες αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που έχουν να κάνουν με ιπτάμενους δίσκους, εξωγήινους και έτερα ανεξήγητα φαινόμενα.

Στον επίσημο ιστότοπο της υπηρεσίας

αναφέρεται το εξής: «Αποφασίσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα που τόσο οι σκεπτικιστές όσο και εκείνοι που πιστεύουν θα τα βρουν ενδιαφέροντα. Νομίζουμε πως αυτά τα έγγραφα θα άρεσαν πολύ τους χαρακτήρες της σειράς X-Files για να αποδείξουν ότι υπάρχει εξωγήινη δραστηριότητα».

Oπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πρόκειται για έγγραφα που προέρχονται από τα τέλη του 1940 και φτάνουν έως 1960 και μέχρι πρότινος θεωρούνταν άκρως απόρρητα.

Ενα εξ αυτών προέρχεται από την πρώην Ανατολική Γερμανία, το 1952, όπου οι πράκτορες κλήθηκαν να ερευνήσουν μια υπόθεση που είχε να κάνει με ιπτάμενο αντικείμενο μεγάλου μεγέθους. Το συγκεκριμένο αντικείμενο λέγεται πως είχε διάμετρο περίπου 15 μέτρα. Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Αστυνομικοί και πράκτορες ερευνούν σημείο που λέγεται ότι πέρασαν εξωγήινοι

Παρόμοια αντικείμενα φέρεται να έχουν εντοπιστεί στη Βόρεια Αφρική και την Ισπανία. Εγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για αντικείμενο που έχει διαγώνια λωρίδα, ενώ σε άλλα γίνεται αναφορά σε τρεις φωτογραφίες με υποτιθέμενους εξωγήινους.

Υπάρχει, επίσης, μια φωτογραφία που έχει ληφθεί από έναν βρετανό μαθητή, τον Αλεξ Μπιρτς, το 1962, όπου δείχνει μια ομάδα ιπτάμενων δίσκων πάνω από τον ουρανό του Σέφιλντ. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια κακόγουστη φάρσα.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η CIA για την ύπαρξη UFO

Τα αρχεία καταγράφουν ακόμη μια υπόθεση ιπτάμενων δίσκων που εντοπίστηκαν στο βελγικό Κονγκό. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν αυτά τα παράξενα αντικείμενα να κάνουν κυκλικές κινήσεις στον αέρα και να αλλάζουν συνεχώς θέση. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να κάνουν ζιγκ-ζαγκ και τελικά να πετούν νοτιοανατολικά. Ολο το σκηνικό λέγεται ότι κράτησε το πολύ 10-12 λεπτά.

Μια άλλη υπόθεση προέρχεται από την πόλη Σοκόρο στο Νέο Μεξικό, το 1964. Σε αυτή την περίπτωση ο αστυνομικός Λόνι Ζαμόρα εντόπισε μια φλόγα ισχύος που έβγαινε από το έδαφος, ένα μπάλωμα στην έρημο, και διαπερνούσε τον ουρανό. Οταν πήγε να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη βρήκε ένα γυαλιστερό ωοειδές αντικείμενο, στο χρώμα του αλουμίνιου, στην κορυφή του λόφου. Το αντικείμενο άρχισε να αυξάνει ταχύτητα, να απομακρύνεται από το βουνό και τελικά να εξαφανίζεται.

Στο φάκελο που έδωσε η CIA υπάρχει και μια λίστα 10 σημείων για το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν εντοπίσει ένα UFO. Μάλιστα, δεν δίστασε να την αναρτήσει και στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Πάντως, συνολικά η CIA φαίνεται να κρατάει αρνητική στάση ως προς την ύπαρξη υπερφυσικών φαινομένων. Θεωρεί πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την εμφάνιση UFO. Επίσης αρνείται ότι έχει προχωρήσει σε έρευνες για την ύπαρξη εξωγήινων, αλλά όχι ότι δεν έχει οργανώσει συζητήσεις για την πιθανή ύπαρξη τέτοιων «οργανισμών».

Φωτογραφία από το Νιού Τζέρσεϊ, το 1952

Ο Στέφεν Μπάσετ, εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου Paradigm Research, που πιέζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παραδεχθεί ότι όχι μόνο υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά έχουν επισκεφθεί και τη Γη, αναφέρει πως η CIA χρησιμοποίησε την επιστροφή των X-Files προς όφελός της.

«Φαίνεται πως η CIA χρησιμοποίησε την επαναφορά της σειράς για να θυμίσει στο κοινό ότι η υπηρεσία έχει στο παρελθόν ασχοληθεί με την ύπαρξη εξωγήινων», τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα Mirror.

The post Η αλήθεια είναι εκεί έξω appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα