Η Aeroflot αυξάνει τους μισθούς των πιλότων στα… 10.000 δολάρια μηνιαίως

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των κυβερνητών αεροσκαφών από το νέο έτος, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

«Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός θα φθάνει τα περίπου 10.000 δολάρια και περισσότερο. Και αν ο κυβερνήτης έρχεται από άλλη εταιρεία,

θα παίρνει ακόμη κάποιο επίδομα», δήλωσε ο Σαβέλιεφ, προσθέτοντας ότι η αύξηση του μισθού των κυβερνητών προσβλέπει να προσελκύσει ξένους πιλότους που θα θέλουν να δουλέψουν στη Ρωσία.

Η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Aeroflot σχετίζεται με τη «φυγή» αρκετών ρώσων πιλότων προς τις ασιατικές χώρες – κυρίως προς την Κίνα, όπου οι μισθοί των πιλότων είναι αρκετά υψηλοί.

Το 2017 έφυγαν από την Aeroflot 60 έμπειροι πιλότοι, οι οποίοι πήγαν στην Κίνα, όπου, όπως επισημαίνει ο Σαβέλιεφ, «τους δίνουν υψηλούς μισθούς στους οποίους δεν θα ήθελα να αναφερθώ, καθώς θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικοί».

Ο μισθός του πιλότου στην Κίνα υπερβαίνει τέσσερις φορές τον μισθό που παίρνουν οι πιλότοι στη Ρωσία – ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 17.000 και 25.000 δολαρίων μηνιαίως.

The post Η Aeroflot αυξάνει τους μισθούς των πιλότων στα… 10.000 δολάρια μηνιαίως appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα